Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. O bandă, din care făcea parte și un român, anihilată de carabinieri. 9 spargeri într-o săptămână, unele de mai multe ori în același loc
WhatsApp
O bandă de hoți, din care făcea parte și un român, a băgat spaima în angajații unui restaurant. Făptuitorii au dat nouă spargeri într-o singură săptămână. De teamă, patronii unui local au decis să închidă afacerea.  
Italia. Un tânăr de origine tunisiană și unul de origine română au fost arestați

Operațiune strălucită a carabinierilor din Numana care, în două luni, au reușit să identifice o bandă de hoți care a băgat spaima în locuitori.  Astfel, în urma acțiunii lor, un român, un italian și o dominicană, cu vârste cuprinse între 24 și 26 de ani, care locuiau între Loreto, Ancona și Pesaro, sunt acum în închisoare.

Una, două, chiar trei lovituri pe zi dădeau cei trei, în zona restaurantelor de pe Riviera. Toate acestea au fost concentrate într-o singură săptămână, între sfârșitul lui septembrie și începutul lui octombrie. 

În ciuda faptului că aceștia au dat un număr impresionant de spargeri, prada lor a fost minimă (un total de doar 2.000 de euro, câteva sticle de alcool, câteva telefoane mobile și o motocicletă), dar mult mai importantă este alarma socială pe care acest șir de furturi - 9 mai exact - a declanșat-o de câteva zile. În special în Marcelli, 8 pizzerii și restaurante au fost lovite de o ploaie de atacuri.

Camerele de supraveghere amplasate de-a lungul coastei au fost cele care au închis cercul și au făcut posibilă acuzarea celor trei, printre care se numără și un român, de 24 de ani. În plus, în urma verificărilor, a reieșit că cei trei au o listă lungă de infracțiuni legate de traficul de droguri.

 

Au băgat spaima în localnici

 

De fiecare dată, începând cu primul jaf din noaptea de sâmbătă, 25 septembrie, și terminând cu ultimele trei, sâmbătă, 2 octombrie, imaginile o arată pe tânăra de origine dominicană în imediata vecinătate a restaurantelor vizate.

În prima seară, 1.000 de euro au fost furați din casa de marcat a unei pizzerii din Marcelli, ceea ce le-a dat celor trei ideea greșită că, până la urmă, a trăi din furturi mărunte ar putea fi o soluție.

În noaptea următoare, situația se repetă, de data aceasta în cazul unei gelaterii din Numana: profitul este modest, doar 150 de euro... atât de mult încât cei trei revin imediat, în aceeași noapte, în alte restaurantele. Și aici, rezultatele au fost slabe, cu doar 150 de euro în casă.

În total, nu mai puțin de șase raiduri au fost concentrate în weekendul următor. Începând cu pătrunderea, miercuri, 29 septembrie, într-un restaurant de sezon (care a adus 300 de euro) și urmată de alte două eșecuri în ziua următoare.

În primul dintre cele două, Bocasalina, nu s-a luat nimic din casă, ci doar 60 de euro au fost puși într-un sertar pentru rest. Totuși, pentru a nu pleca cu mâna goală, cei trei s-au mulțumit să ia câteva recipiente de sticlă din magazin, pentru a avea măcar ceva de mâncare.

Și mai gravă a fost situația de la pizzeria de alături, unde trioul, deși a spart un geam, nici măcar nu a putut intra în local din cauza sticlei sparte.

 

Cei trei nu s-au dat bătuți

 

Cu toate acestea, cei trei nu s-au dat bătuți, și au continuat seria de spargeri, fără prea mult succes, însă.

Banda a reușit totuși să bage spaima în localnici. Ivestigațiile desfășurate de carabinierii din Numana, care au început cu inspecții precise, cu verificarea imaginilor de pe camerele de supraveghere și, mai ales, cu servicii ulterioare de observare și supraveghere, au permis în scurt timp să se închidă cercul asupra identității celor trei tineri infractori și să se atribuie acestora responsabilitatea pentru spargerile comise.

Cei trei, printre care și românul de 24 de ani, au fost încătușați și duși la Montacuto sub acuzația de complicitate la furt calificat, scrie osimooggi.it.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel