Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. O bandă de 9 români, care dădea spargeri în stil "paramilitar" a fost luată cu asalt de poliție. Bărbații au furat de un milion de euro
WhatsApp
Banda formată din 9 români,  din provincia Monza, Italia a fost prinsă de poliție. Cei nouă membri foloseau tehnici paramilitare pentru a dat loviturile: se foloseau de mașini furate și cauciucuri arse pentru a da alte lovituri.  
Italia. O bandă de lux formată din 9 români a fost luată cu asalt de poliție. Bărbații furaseră de aproximativ un milion de euro

Cei 9 hoți au organizat totul până la cel mai mic detaliu. După-amiaza, furau mașini: unii le foloseau pentru a bloca sosirea poliției, alții pentru a sparge porțile și zidurile depozitelor sau ale seifurilor. Plasau cauciucuri în flăcări în mijlocul drumului pentru a putea lucra nestingheriți, apoi umpleau camionetele cu genți, haine de lux și diverse accesorii și plecau.

Au realizat unsprezece jafuri, nu toate reușite, efectuate cu tactici militare de o bandă de nouă bărbați de origine română, cu o valoare totală de aproximativ un milion de euro. Toți membrii au fost arestați în zorii zilei de vineri, 15 aprilie, de către carabinierii de la comandamentul provincial din Monza și Brianza. Aceștia sunt acuzați de săvârșirea mai multor infracțiuni contra patrimoniului.

 

Banda este cercetată din noiembrie

 

Investigațiile au început în noiembrie 2021., după un furt cu o valoare estimată la 352 de mii de euro. Victima acestui jaf a fost societatea Ma. Bi. din San Daniele del Friuli, în provincia Udine. Este vorba de o societate care efectuează controlul calității produselor unei cunoscute mărci de modă.

Datorită imaginilor recuperate de la camerele de supraveghere ale depozitului, a fost posibilă reconstituirea tuturor mișcărilor bandei și recunoașterea faptului că vehiculele pe care le foloseau au fost furate în orele care au precedat atacul. În timpul celor 11 jafuri confirmate, aceștia ar fi furat 75 de mașini din provinciile Milano, Bologna, Florența, Pisa, Udine, Pordenone și Arezzo.

 

Investigațiile au identificat baza operațională a românilor în provincia Monza și Brianza

 

Investigațiile au fost coordonate de procurorul adjunct Manuela Massenz, care a identificat baza operațională a celor nouă români în provincia Monza și Brianza. Banda avea o structură ierarhică, cu un singur lider la vârf. Fiecare lovitură era studiată și precisă: atunci când era necesar să se acționeze, fiecare știa unde să stea și ce să facă.

După ce umpleau dubele cu marfă, le duceau la un garaj din Paterno Dugnano, la periferia nordică a orașului Milano. Acolo, proprietarul le păstra timp de câteva zile, așteptând să fie revândute. Pentru munca sa, ar fi fost plătit cu suma de 2 mii de euro. Ultimul transport, însă, nu a avut timp să fie plasat pe piață. Din acest motiv, cele 345 de genți de piele de lux furate pe 13 aprilie, au fost returnate proprietarului lor de drept din Reggello, lângă Florența.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel