Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. O badantă româncă ar fi încasat 30.000 de euro, profitând de vulnerabilitatea bătrânului pe care îl îngrijea
WhatsApp
O româncă este acuzată că a profitat de vulnerabilitatea unui bătrân, din Modena, pe care îl îngrijea, luându-i acestuia suma de 30.000 de euro.      

O româncă a ajuns în fața instanței, care l-a audiat pe angajatul unei bănci și pe un carabinier care a primit plângerea și a efectuat unele investigații telefonice.

Cu toate acestea, procesul este încă în desfășurare și ar putea ajunge la un punct de cotitură abia în luna aprilie, când românca este așteptată să depună mărturie. Femeia a anunțat, deja, că va răspunde la întrebările procurorului general și ale avocatului apărării.

Întreaga investigație a pornit când aproximativ 30 de mii de euro au dispărut din contul bătrânului și al soției sale. Suma în cauză ar fi fost retrasă în două rânduri, fapt care a trezit suspiciunea angajatului băncii, care l-a contactat pe coproprietarul contului în cauză.

 

Românca, acuzată că a profitat de vulnerabilitatea bătrânului

 

Cu toate acestea, angajatul l-a definit pe bătrân ca fiind "foarte lucid", în timp ce șeriful, care a explicat utilizarea înregistrărilor telefonice, a vorbit despre o stare de confuzie, cu care bătrânul se confrunta uneori.

Acest element, care privește starea de sănătatea a bătrânului, este cel care va determina deznodământul acestui caz, întrucât vizează o presupusă exploatare a vulnerabilității bătrânului.

Aceasta s-ar concretiza doar dacă ar exista o intenție clară și o capacitate la fel de clară de a-l convinge să fi direcționat banii în contul badantei. Cu toate acestea, românca se va putea apăra de acuzațiile care i se aduc la procesul din luna aprilie anul viitor, scrie Gazzetta di Modena.

 

O badantă s-a căsătorit cu bătrânul pe care îl îngrijea fără ca acesta să știe: Și-a însușit 200.000 de euro, mașină și locuință

 

Un caz asemănător a avut loc recent, cu un bătrân din Taranto, Italia, care s-a trezit căsătorit cu îngrijitoarea sa fără să știe: femeia i-a golit contul bancar și și-a însușit un apartament și o mașină.

S-a întâmplat în Taranto, unde un bărbat în vârstă s-a trezit căsătorit, fără să știe, cu îngrijitoarea sa. Bărbatul, în vârstă de peste 80 de ani și pensionat din marină, are o deficiență cognitivă. Badanta lui l-a înșelat pentru a se căsători și pentru a-și însuși toate bunurile.

Potrivit celor reconstituite, femeia lucra din 2018 ca "asistent familial" pentru bărbatul în vârstă, care era văduv și nu avea copii. Ancheta a fost declanșată în urma unei plângeri din partea nepoatei bătrânului.

Investigațiile le-au permis anchetatorilor să descopere că femeia, deși locuia cu un bărbat din Taranto, era căsătorită în regim de comunitate de bunuri cu persoana vârstnică asistată, care îi transferase în mod gratuit nuda proprietate a apartamentului său, iar fiului acesteia proprietatea mașinii sale. Mai mult, bătrânul fusese determinat nu doar să cumpere o altă mașină, ci și să stingă certificate de depozit poștal, în valoare de 56.000 de euro, totul fără ca el să știe, potrivit FanPage.

Mai mult, bătrânul își închisese contul curent și deschisese unul comun cu asistentul său: din acest cont fuseseră retrași 94.000 de euro. În fiecare lună, femeia retrăgea pensia de 2.000 de euro, creditată bătrânului, și ar fi folosit cardurile de credit ale acestuia pentru transferuri și plăți în valoare de 81.000 de euro.

Între timp, îngrijitoarea și partenerul ei au primit un ordin de sechestru preventiv de 200.000 de euro și au fost plasați în arest la domiciliu. Ancheta a început în urma unei plângeri depuse de o nepoată, care primise ordin să nu se apropie de unchiul ei în vârstă. Îngrijitoarea, care din 2018 îi asigura rolul de "asistent familial" bătrânului, care era văduv și nu avea copii, i-a luat casa, mașina și 200.000 de euro.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel