Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Muncitori români, filmați de locuitorii unui bloc în timp ce aruncau vopsea și moloz într-un canal
WhatsApp
Imaginile șocante surprinse în curtea unui bloc dintr-o localitate de lângă Roma au declanșat o investigație a polițiștilor împotriva unui antreprenor italian, în vârstă de 39 de ani.

Mai mulți muncitori au fost filmați în timp ce deversează reziduurile de vopsea într-un canal de scurgere și într-un ghiveci, amplasate în zona de construcție. Această practică controversată părea să fie un obicei al lucrătorilor din curtea unui bloc din via del Barco, Tivoli Terme, unde lucrările de reabilitare a fațadelor erau în plină desfășurare, în baza Superbonusul de 110%.

Inițiativa locuitorilor din zonă a pus capăt acestei poluări, surprinzându-i pe cei vinovați prin intermediul unor înregistrări video și fotografii.

Miercuri, 22 noiembrie, Carabinierii Forestali ai stației din Guidonia au înaintat o plângere la Parchetul din Tivoli împotriva unui antreprenor de 39 de ani pentru gestionarea ilegală a deșeurilor periculoase și nepericuloase.

Potrivit informațiilor furnizate de publicația online Tiburno.Tv, forțele de ordine au intervenit ca urmare a sesizării făcute de administratorul blocului, care a inclus în plângere înregistrări video și fotografii realizate de doi proprietari de apartamente.

8 muncitori români pe șantierul din Tivoli Terme

 

Carabinierii au identificat 12 muncitori implicați, dintre care 8 erau români, un bulgar, un macedonean, un moldovean și un sârb, față de care nu s-au luat măsuri. Imaginile și filmările prezentau fețele muncitorilor vag, iar aceștia erau adesea filmați de la spate.

Pentru Carabinierii Forestali, nu există dubiu că muncitorii turnau reziduuri de vopsea în canalizare și într-un ghiveci din curtea clădirii. Antreprenorul în vârstă de 39 de ani, care deținea firma subcontractantă pentru lucrări, avea obligația de a supraveghea propriii angajați.

Zona de construcție, transformată într-o rampă de gunoi în curtea blocului, a fost confiscată. Autoritățile continuă investigațiile pentru a stabili dacă acest caz izolat este doar vârful aisbergului, dezvăluind practici ilegale în domeniul construcțiilor și al eliminării deșeurilor.

Locuitorii din Tivoli Terme așteaptă cu interes rezultatele anchetei și speră ca astfel de abateri să fie eradicate pentru a proteja mediul și sănătatea comunității.

------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel