Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Monument în amintirea Mihaelei, românca ucisă cu 30 de lovituri de cuțit de partenerul ei, edificat la Cagliari
WhatsApp
Trei femei de vârste diferite stând sub o umbrelă. Acesta este monumentul edificat la Quartu, la periferia orașului italian Cagliari, în memoria victimelor violenței de gen. Ultima femeie ucisă la Cagliari este Mihaela K, o româncă de 50 de ani, măcelărită de partenerul ei.

Monumentul, creat de artistul Armandino Lecca, a fost donat orașului datorită contribuției asociației Arcoiris ODV. O inaugurare deosebit de importantă la Quartu, la doar câteva zile după asasinarea pe Via della Musica a Mihaelei K, o româncă de 50 de ani: partenerul acesteia, acuzat de crimă, s-a sinucis luni în carceră.

Sculptura este formată din trei figuri feminine în mărime naturală, reprezentând cele trei vârste ale femeii: tinerețe, maturitate și bătrânețe.

Mihaela a fost măcelărită cu 30 de lovituri de cuțit

 

Mihaela K. a fost ucisă cu cuțitul în Quartu, la periferia orașului Cagliari. Vecinii spun că este vorba despre o „moartea anunțată“, asasinul ei fusese auzit strigând "Te omor", în timp ce ea îi tot spunea să plece. Bărbatul a fost depistat la câteva ore, după ce cadavrul acesteia a fost găsit în Quartu Sfânta Elena din Cagliari.

Mihaela a fost găsită pe patul ei, îmbrăcată, fără viață. Fusese măcelărită cu cel puțin 30 de lovituri de cuțit, iar crima a fost descoperită abia când sora ei, din România, a dat alarma, îngrijorată deoarece nu o găsea.

Acuzat de crimă, partenerul ei, Sandro Sarais, în vârstă de 56 de ani din Sardinia, a fost arestat la câteva ore după ce a fost găsit cadavrul. Bărbatul a fost dus sub pază la spitalul Brotzu din Cagliari: când militarii au ajuns la el, acesta a încercat să se sinucidă, tăindu-și gâtul și încheieturile mâinilor.

Italianul, care era păzit de doi ofițeri de poliție, a reușit să scape, și în ciuda ultimei încercări de a-l opri, s-a aruncat din camera de la etajul trei al secției de chirurgie toracică. Sandro a fost intubat în încercarea de a-i salva viața, dar acesta a murit aproximativ o jumătate de oră mai târziu.

Monument în amintirea Mihaelei și a victimelor violenței de gen, ridicat la Cagliari

 

Pe lângă reprezentanții municipalității, au fost prezenți și elevi din anul al treilea de la școala secundară din Via Portogallo, împreună cu profesorii lor.

"Am început să semănăm semințele pentru ca o cultură a respectului să crească și să înflorească, capabilă să formeze o societate fără violență", a declarat Cinzia Cartia, consilier pentru politici de gen. Tiziana Cogoni, consilier pentru zonele extraurbane, a fost de aceeași părere: "Este foarte important să începem cu tinerii", a spus ea, citează sardegnalive.net.

"Orașul nostru a fost afectat în urmă cu câteva zile de un eveniment tragic. De aceea, sensibilizarea trebuie să fie continuă și constantă, administrația intenționând să promoveze o îmbrățișare simbolică a comunității", a adugat Tiziana.

Piatra folosită este trachita din Fordongianus. Piatra folosită este trachita din Fordongianus, un material care se pretează foarte bine la folosirea culorilor, care se absorb, se adâncesc și se îmbunătățesc în timp", a explicat autorul lucrării. Căciulile au fost tratate cu rășini deosebit de rezistente, dar vreau să atrag atenția în mod deosebit asupra umbrelei, care este un element de protecție, real pe statui, dar și metaforic, ca și sentimentul de protecție pe care întreaga comunitate trebuie să-l aibă față de femei".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel