Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Moldoveni expulzaţi din peninsulă după ce s-au dat drept români
WhatsApp
Doi bărbaţi din Republica Moldova au fost arestați de ofițerii de la secția de poliție Osimo pentru că dețineau acte de identitate false. Agenții, îndrumați de comisarul Stefano Bortone, i-au verificat weekendul trecut pe cei doi cetăţeni care locuiau în Osimo alături de niște prieteni. La cererea polițiștilor, cei doi au prezentat cărțile de identitate emise de autoritățile române. Agenții au devenit suspicioși și au realizat imediat că în realitate erau documente falsificate. Falsul a devenit şi mai evident atunci când au verificat permisele de conducere și pașapoartele care au fost emise în schimb de autoritățile moldovenești, scrie anconatoday.it.

Cei doi au încercat să justifice acest lucru susținând că au dublă cetățenie, dar nu au reuşit să îi convingă pe agenți.

Experții cabinetului regional de poliție din Ancona au efectuat verificări tehnice atente şi au stabilit, pentru o serie de detalii și mai ales pentru metoda de tipărire utilizată, că cele două cărți de identitate erau fără îndoială contrafăcute. 

După cum prevede legea penală privind simpla deținere a unui document fals, cei doi cetățeni de origine moldovenească au fost arestați imediat și puşi la dispoziția autorității judiciare, care a doua zi a validat arestările și a dispus expulzarea lor de pe teritoriul național în locul pedepsei negociate de un an și patru luni de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel