Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Mobilizare exemplară pentru a-l ajuta pe Daniel, românul fără adăpost lovit de mașină. Avocat: "Mulți români și italieni doresc să-l ajute"
WhatsApp
Daniel, românul fără adăpost externat din spital după ce a suferit o intervenție chirurgicală, și-a găsit un acoperiș deasupra capului. După ce avocatul care s-a ocupat de cazul lui a făcut un apel, mai mulți români și italieni s-au oferit să ajute.    

Poveste cu final fericit pentru Daniel, românul fără adăpost care a suferit un accident la Gallarate (Lombardia), la începutul lunii februarie. Bărbatul, care avea nevoie de un pat unde să-și petreacă perioada de recuperare după o operație extrem de delicată, și-a găsit un acoperiș deasupra capului. El a fost externat ieri, 1 aprilie, de la spitalul Sant’Antonio Abate, fiind transportat la Reședința Asistențială "Grand Italia” din Crenna.

Români și italieni și-au exprimat dorința de a-l ajuta pe Daniel

 

Avocatul care îl reprezintă în tribunal a făcut zilele trecute un apel pentru a-i găsi românului un pat unde să își poată petrece perioada de recuperare de 90 de zile recomandată de medici.

"După apelul de luni, mulți oameni, italieni și români, mi-au transmis că doresc să-l ajute pe Daniel”, a spus avocatul Pietro Romano.

Printre cei care și-au exprimat disponibilitatea s-a numărat și Pietro Orlandi, administratorul centrului de asistență Grand Italia, care a pus la dispoziție un loc pentru Daniel, relatează publicația Varese News.

În continuare, toți cei care vor să îl ajute pe bărbatul român, o pot face cu o donație care să îi asigure hrana.

Donațiile se pot face în numele Ares (o cooperativă socială) specificând "donație pentru hrana lui Daniel”, în contul IBAN: IT35M 01030 22800 000001563323.

Povestea lui Daniel a impresionat toată Italia

 

Daniel trăia împreună cu Jack, câinele său, sub podul Mornera. Pe 8 februarie, bărbatul a fost lovit grav de un autoturism în zona Pieței San Lorenzo, suferind multiple fracturi la picioare.

La câteva zile de la internarea în spitalul Sant’Antonio Abate au apărut complicații, viața pe stradă influențându-i în mod negativ starea de sănătate generală. El a fost operat la tibie și peroneu și a rămas în spital până în aceste zile, când medicii au decis că poate fi externat cu condiția ca timp de 90 de zile să nu depună niciun efort.

Avocatul Pietro Romano, care a acceptat să-l reprezinte în cazul accidentului suferit pe 8 februarie, a făcut un apel la toți cei care ar avea posibilitatea să îl ajute pe Daniel cu un pat unde să doarmă, având în vedere că locurile în centrele publice și religioase de găzduire a persoanelor nevoiașe sunt toate ocupate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel