Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia: Măsurile de restricție prelungite până pe 13 aprilie: „Ar fi o greșeală să cădem în optimism“
WhatsApp
Măsurile restrictive impuse de autoritățile italiene pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, vor fi extinse până pe data de 13 aprilie, a anunțat miercuri, 1 aprilie, Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza. Premierul Giuseppe Conte a semnat acest decret.

Primul ministru Giuseppe Conte a semnat prelungirea măsurilor de restricție până la 13 aprilie . Morții sunt „o rană pe care nu o vom putea vindeca niciodată: nu suntem în situația de a putea ușura măsurile restrictive și de a atenua inconvenientele și de a vă scuti de sacrificiile la care vă supuneți”, a declarat Giuseppe Conte la conferința de presă de la Palazzo Chigi, sediul Guvernului de la Roma, citează ANSA.it

„Statisticile se îmbunătățesc, dar ar fi o greșeală să cădem într-un ușor optimism. Starea de alertă nu a încetat și de aceea este important să menținem până pe 13 aprilie toate măsurile cu privire la limitările economice și sociale și călătoriile individuale până pe 13 aprilie”, a declarat Speranza în cadrul reuniunii informative din Senat care a avut loc astăzi, citează La Repubblica.

„Există o minoritate de oameni care nu respectă regulile: am impus sancțiuni severe și măsuri împovărătoare. Nu putem permite iresponsabilitatea unora să facă rău tuturor. 

Dacă am începe să slăbim măsurile, toate eforturile ar fi în zadar, deci vom plăti un preț foarte ridicat. Pe lângă costul psihologic și social, am fi nevoiți să pornim din nou, un cost dublu pe care nu ni-l putem permite. Invităm toată lumea să continue să respecte pachetul de măsurile“, a declarat Conte.

„Nu suntem în măsură să spunem că pe 14 aprilie vom ușura măsurile. Când experții ne spun, vom intra în faza 2 de relaxare treptată și apoi vom trece la faza 3 pentru a ieși din starea de urgență și să pornim spre reconstrucție, relansare",  afirmat premierul Conte, citat de ANSA.it.

[citeste si] 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel