Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia introduce noi restricţii pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19
WhatsApp
Italia a decis astăzi introducerea unor noi măsuri restrictive împotriva persoanelor care refuză în continuare vaccinarea împotriva COVID-19.

Italia a decis miercuri, 24 noiembrie, noi măsuri restrictive împotriva persoanelor care refuză în continuare vaccinarea împotriva COVID-19, limitându-le în acest mod accesul la o serie de servicii, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Totodată, autoritățile fac, în acest fel, vaccinarea obligatorie pentru categorii mai largi de angajaţi publici.

Astfel, în urma unui decret guvernamental urmează să se introducă noi restricții pentru persoanele nevaccinate. Acestea nu vor mai avea acces în săli de cinema, restaurante, hoteluri, săli de sport începând din 15 decembrie. De asemenea, din data de 6 decembrie, oricine va dori să folosească transportul public va trebui să fie vaccinat sau să deţină un test negativ la coronavirus.

În ceea ce privește durata până la care aceste măsuri vor fi în vigoare, autoritățile au anunțat data de 15 ianuarie.

Totodată, guvernul a extins vaccinarea obligatorie la întreg personalul din educaţie, poliţie şi armată şi a precizat că angajaţii din sănătate, pentru care exista deja obligativitatea vaccinării, vor trebui să primească o doză booster pentru a-şi păstra locurile de muncă, scrie Agerpres.

 

„Super certificatul verde” ar putea intra în vigoare de luni. Un nou decret anunțat de Draghi pentru cei nevaccinați

 

De asemenea, autoritățile italiene au anunțat și „super certificatul verde” (Super Green Pass), care intră în vigoare de săptămâna viitoare în Italia, scrie Corierre. Guvernul italian a adoptat un nou decret în care se dă undă verde unor măsuri mai dure pentru o nouă variantă de certificat verde, denumit în peninsulă „super certificatul verde”.

Decretul, care va permite doar celor vaccinați și recuperați după boală să obțină „Super Green Pass” ca să participe la activități sociale, recreative și culturale, ar putea intra în vigoare săptămâna viitoare, poate chiar de luni, 29 noiembrie, sau cel târziu pe 6 decembrie.

Pentru a evita închiderile de baruri, restaurante, cinematografe, teatre, săli de sport, stațiuni de schi, magazine în următoarele săptămâni și în perioada sărbătorilor de Crăciun, Italia, precum și alte țări europene, decide să-i excludă pe cei care au ales să nu se imunizeze de la activități recreative. Confruntată cu o creștere rapidă a curbei epidemiologice, fără aceste restricții pentru cei nevaccinați, Italia ar fi ajuns să impună carantină pentru toți cetățenii, inclusiv cei vaccinați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel