Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Înșelătorie de proporții cu "prima de cultură 18App" de 500 de euro: tineri de 18 ani, atrași de un cuplu în capcană
WhatsApp
16 persoane au ajuns să fie anchetate în acest caz, iar un cuplu ar fi coordonat întreaga operațiune. Aceștia ar fi încasat 3.300 de vouchere "prima de cultură 18App" de 500 de euro, cauzând un prejudiciu Ministerului Culturii de peste un milion și jumătate de euro.
Foto ILUSTRATIV

Tineri de 18 ani ademeniți pe rețelele de socializare pentru a profita de "prima de cultură 18App" de 500 de euro rezervată noilor adulți, cauzând Ministerului Culturii - care oferă subvenția - un prejudiciu financiar de peste un milion și jumătate de euro. Șaisprezece persoane au ajuns în centrul unei anchete a Guardia di Finanza din Napoli.

Înșelătorie de proporții cu "prima de cultură 18App" de 500 de euro

 

Un angrosist de calculatoare este acum în închisoare, alți unsprezece suspecți (inclusiv soția celui arestat) sunt în arest la domiciliu, trei au primit ordin să se prezinte la poliție, iar unul a primit ordin de arest la domiciliu. 

Potrivit acuzării, rolul principal a fost jucat de un cuplu, care a reușit să "monetizeze" nu mai puțin de 3.300 de vouchere prin intermediul procurătorilor (care aveau dreptul la o parte din cei 500 de euro). Potrivit rechizitoriului, "cuplul a acceptat și validat, pe platforma dedicată, vouchere în valoare de 500 de euro fiecare din cele 18APP bonus cultura, emițând o factură cu aceeași sumă pentru a simula o vânzare. Astfel, au primit plata întregii sume de la minister, dând o parte din bani unor terți și reținând un procent de aproximativ 30%".  Un procent variabil a ajuns în buzunarele complicilor, iar restul a fost plătit tinerilor în principal prin reîncărcări pe PostePay.

De asemenea, polițiștii criminaliști au executat un sechestru de un milion și jumătate de euro împotriva suspecților. Infracțiunile imputate sunt asociere în vederea obținerii de fonduri publice și fraudă în formă agravată. 

Bonusul Cultura 18APP -  ce este și cine poate beneficia

 

Este o inițiativă dedicată promovării culturii în rândul tinerilor: un voucher de 500 de euro pe care îl puteți cheltui pentru cinema, muzică și concerte, evenimente culturale, cărți, muzee, vizite la monumente și parcuri arheologice, teatru și dans, produse editoriale audiovizuale, cursuri de muzică, cursuri de teatru și cursuri de limbi străine, precum și abonamente la ziare, inclusiv în format digital. Inițiativa, implementată din 2016, se află la cea de-a șasea ediție, dedicată copiilor născuți în 2003.

Toți tinerii care vor împlini 18 ani în 2021 sunt eligibili pentru bonusul cultura 18app, atât timp cât sunt rezidenți în Italia sau dețin, după caz, un permis de ședere valabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel