Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Îngrijitoare româncă, condamnată la închisoare după ce a furat bijuteriile bătrânei și le-a vândut la amanet
WhatsApp
O îngrijitoare româncă din Italia a fost condamnată la închisoare cu suspendare, după ce a furat bijuteriile bătrânei și le-a vândut la amanet. 

O româncă în vârstă de 51 de ani, cu domiciliul în Asciano (Toscana), a fost condamnată la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru furt agravat. Astfel, judecătorii au stabilit că femeia a furat bijuteriile bătrânei pe care o îngrijea și le-a vândut la un magazin de tip amanet.

Românca a fost angajată de fiica pensionarei, în luna iulie 2020, să aibă grijă de mama sa care locuia în centrul istoric al orașului Siena, ea fiind foarte ocupată cu afaceri. Badanta a fost însă concediată aproximativ două luni mai târziu, fiind bănuită că ar fi furat mai multe bijuterii ale familiei, unele din aur și altele cu valoare sentimentală mare. În total, în numai două luni de zile, 13 bijuterii ar fi dispărut din casa bătrânei. 

Românca a fost testată cu o bancnotă de 50 de euro

 

Când au început să dispară primele bijuterii, fiica pensionarei a gândit inițial că probabil mama sa le-a ascuns, dar când aceasta i-a negat acest lucru a decis să o supună pe româncă la un test. A lăsat la îndemână o bancnotă 50 de euro în casă, care la un moment dat au dispărut. Atunci, cele două femei, mamă și fiică, au înțeles că badanta era cea care probabil furase și bijuteriile.

Îngrijitoarea a fost denunțată la poliție, iar la domiciliul ei a avut loc o percheziție în urma căreia agenții nu au găsit nimic. Însă badanta a mărturisit imediat că a furat bijuteriile, spunând că era în mari dificultăți financiare din cauza pandemiei de coronavirus și că le-a vândut la amanet.

În urma cercetărilor, la magazinul respectiv s-a găsit numele său în registru de clienți și descrierea bijuteriilor pe care le-a vândut. Din păcate, acestea nu au mai putut fi recuperate deoarece aurul fusese deja topit.

Românca a fost condamnată joia trecută la 8 luni de închisoare cu suspendare, potrivit publicației locale La Nazione. De asemenea, va trebui să plătească 1.000 de euro ca despăgubire pentru prejudiciul moral adus victimei, în timp ce prejudiciul patrimonial va fi stabilit în procesul civil.

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel