Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Incendiile de vegetaţie continuă să izbucnească, iar Nordul țării a fost afectat de ploi torenţiale cu grindină
WhatsApp
Precipitaţii cu grindină au căzut în nordul Italiei, în timp ce incendii de vegetaţie continuă să izbucnească în urma unei secete prelungite care a lovit greu sectorul agricol al ţării, relatează dpa.
Marea Britanie. Furtunile au declanșat inundații: în doar două ore s-a adunat o cantitate de apă echivalentă cu o lună de ploaie  / Foto: Unsplash

Douăzeci şi cinci de familii au fost evacuate din San Michele Del Carso, la nord de Trieste, lângă graniţa cu Slovenia, după izbucnirea unui incendiu major, potrivit agenţiei de ştiri italiene ANSA. Focul a fost iniţial ţinut sub control miercuri cu ajutorul a două elicoptere, însă s-a înteţit din nou seara din cauza vânturilor puternice.

La circa 300 de kilometri spre vest, 40 de persoane au fost evacuate în urma ploilor torenţiale în valea Valcamonica din provincia Brescia, a raportat ANSA. Trei persoane au fost rănite uşor.

Ziarul Corriere Della Sera a publicat fotografii cu grindina de dimensiunea mingilor de tenis care a căzut în provincia Cuneo, în regiunea Piedmont. Vânturile puternice au doborât copaci şi au smuls acoperişuri, conform Agerpres. 

Vezi și:

Cod portocaliu, JOI, de instabilitate atmosferică în nordul Olteniei şi al Munteniei şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură

 

Mai multe judeţe din nordul Olteniei şi al Munteniei precum şi zone din Carpaţii Meridionali şi de Curbură sunt vizate de o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta pe parcursul zilei de joi, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În intervalul orar 3:00 - 22:00 vor fi perioade cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 40-60 l/mp.

Pe de altă parte, pentru joi şi vineri meteorologii au emis şi o avertizare Cod galben de căldură şi disconfort termic ridicat pentru vestul, nord-vestul şi local centrul şi sudul ţării.

În intervalul menţionat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În general temperaturile maxime se vor situa între 32 şi 37 de grade.

Sâmbătă, disconfortul termic va fi ridicat în sud, centru şi est, unde vremea va fi local caniculară, însă din a doua parte a zilei instabilitatea atmosferică se va accentua mai întâi în vest şi nord-vest, apoi treptat şi în restul teritoriului, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel