Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Italia, în stare de ȘOC: O fată de 10 ani a MURIT după ce a jucat "jocul cu eșarfa" de pe TikTok
O fată a murit prin asfixie în Palermo (Sicilia, în sudul Italiei) în timp ce participa la o provocare numită ''jocul cu eşarfa'' de pe reţeaua socială TikTok, relatează vineri AFP care citează media italiene. 

Antonella, în vârstă de 10 ani, care participa la o ''blackout challenge'' pe TikTok, în baia din casa familiei sale, şi-a legat o curea în jurul gâtului cu scopul de rămâne fără răsuflare cât mai mult timp, în timp ce se filma cu telefonul mobil.

Sora ei în vârstă de cinci ani a fost cea care i-a descoperit trupul inconştient, miercuri seara.

Fata a fost transportată imediat de părinţi la spitalul de pediatrie din Palermo, însă nu a supravieţuit.

''Jocul cu eşarfa'', în care copiii îşi blochează respiraţia până când leşină pentru a experimenta senzaţii tari, provoacă în fiecare an accidente, dintre care unele sunt fatale.

''Antonella juca jocul asfixierii''

 

Părinţii au relatat cotidianului La Repubblica că o altă soră a fetei, în vârstă de nouă ani, a fost cea care le-a explicat ce s-a întâmplat. ''Antonella juca jocul asfixierii'', le-a spus ea.

''N-am ştiut nimic", a explicat tatăl fetei pentru publicaţia citată. ''Nu ştiam că ea participa la acel joc. Ştiam că Antonella intra pe TikTok pentru coregrafii, pentru a se uita la videoclipuri. Dar cum mi-aş fi putut imagina această atrocitate?'', a spus el.

Vezi și: Italia. Româncă, acuzată că și-a UCIS bebelușul. A născut singură pe o pajiște, l-a axfisiat, iar apoi l-a aruncat în boscheți

''Fiica mea, micuţa mea Antonella care moare din cauza jocurilor extreme de pe TikTok: cum pot accepta?'', a adăugat Angelo Sicomero, care împreună cu soţia sa a decis să doneze organele fetei, astfel încât ''alţi copii să poată trăi datorită ei''.

Parchetul din Palermo a deschis o anchetă pentru ''incitare la sinucidere''. Telefonul mobil al fetei a fost confiscat de anchetatori, care urmează să stabilească dacă Antonella era conectată cu alţi participanţi, dacă a fost invitată de o altă persoană să ia parte la provocare sau dacă a realizat înregistrarea video pentru prieteni sau cunoscuţi.

Ca reacţie la această tragedie, platforma lansată în 2016, care declară că are 100 de milioane de utilizatori în Europa, a emis un comunicat. ''Siguranţa comunităţii TikTok este prioritatea noastră principală, suntem la dispoziţia autorităţilor competente pentru a colabora la ancheta lor'', se arată în document, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
DCNews.ro
3 mar 2021, 18:44
DCMedical.ro
3 mar 2021, 14:33
DCBusiness.ro
3 mar 2021, 23:09
DefenseRomania.ro
3 mar 2021, 18:39
DCBusiness.ro
3 mar 2021, 23:09
DefenseRomania.ro
3 mar 2021, 18:39
DCNews.ro
3 mar 2021, 18:44
DCMedical.ro
3 mar 2021, 14:33
Spectacola.ro
3 mar 2021, 20:34
Spectacola.ro
3 mar 2021, 20:34