Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Hoț român, ucis de proprietarul casei în care intrase la furat
WhatsApp
Un român în vârstă de 34 de ani a fost ucis luni seară de proprietarul locuinței în care acesta intrase la furat, alături de câțiva complici, relatează Quotidiano Nazionale.

Potrivit presei locale, românul ucis se numește Mirel Joacă Bine și este originar din Brașov. Potrivit autorităților, luni seară, în jurul orei 20:00, acesta a intrat împreună cu alți 3-4 bărbați în locuința lui Sandro Fiorelli, proprietarul unei tutungerii din satul Santopadre, provincia Frosinone, conform Știrile Protv

Bărbații ar fi intrat în locuință crezând că aceasta este goală. La scurt timp după ce bărbații au pătruns în locuință, proprietarul s-a întors acasă alături de fiul său, acesta din urmă fiind cel care a observat hoții.

 

Românul avea un pistol în mână

 

Victima, un italian de 58 de ani, s-a mai confruntat cu furturi în trecut. De această dată, când a văzut că i-au intrat hoții în casă, a pus mâna pe armă și l-a împușcat pe unul dintre ei. Fiorelli le-a declarat polițiștilor că românul avea un pistol în mână și s-a speriat că îl va împușca, scrie Știrile Protv.

Ceilalți bărbați care îl însoțeau pe român au fugit în momentul în care au fost descoperiți de proprietarul locuinței și sunt în acest moment căutați de polițiști. Presa locală scrie că este posibil să fie vorba despre un grup de hoți care a dat mai multe spargeri în zonă, toate în doar câteva săptămâni.

 

Hoții români au speriat Italia

 

Recent, alți trei români au fost prinși de poliţiştii italienii după ce au fost surprinși în timp ce goleau un camion cu produse Amazon ce trebuiau livrate în Spania şi Italia. Carabinierii îi puseseră sub urmărire pe hoţi pentru a afla cine le sunt complicii şi unde duc bunurile furate. Reprezentanţii companiei Amazon au descoperit că multe din coletele expediate pe ruta dintre Spania şi Veneto  şi transportate de o companie românească nu mai ajungeau la destinaţie, astfel că au început verificările. Au aflat astfel că bunurile se ”pierdeau” în timpul transportului, aşa că au anunţat Poliţia, scrie agenţia ANSA.

Pe 21 octombrie, carabinierii au pus sub urmărire un camion ce aparţinea unei firmei româneşti care transporta colete de la Amazon. La un moment dat, autovehiculul a ieşit de pe autostradă într-o zonă izolată, în care se află mai multe depozite abandonate.  Acolo, şoferul român în vârstă de 32 de ani a oprit camionul şi a început să descarce marfa, ajutat de alţi doi români, un bărbat în vârstă de 51 de ani şi de fiul acestuia de 34 de ani, unul rezident în Italia şi unul în Spania.

În autovehicul erau transportate bunuri de peste 200 de mii de euro, care acum vor fi returnate destinatarilor. Carabinierii au mai găsit în depozit şi alte pachete Amazon cu o valoare estimată la peste 200 de mii de euro.  Astfel, operaţiunea a permis recuperarea de bunuri a căror valoare este estimată în total la aproape 500 de mii de euro. Cei trei români au fost reţinuţi şi vor fi acum puşi sub acuzare pentru furt calificat și complicitate.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel