Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Focar de COVID în blocuri locuite de români. Armata a instituit CARANTINĂ totală: nimeni nu intră, nimeni nu iese
WhatsApp
E alertă în localitatea Mondragone (provincia Caserta) din Italia, după izbucnirea unui focar de coronavirus în cinci blocuri ocupate de români și bulgari. Liderii din zonă au adus armata și au înconjurat zona. 

Cinci blocuri în care trăiesc aproximativ 700 de locatari, majoritatea români și bulgari, au fost înconjurate de armată care, împreună cu asistenții socio-sanitari, sunt singurii care pot intra și ieși din clădirile respective, relatează publicația minformo.com (sursa în limba italiană).

Focarul de COVID-19 de la Mondragone a fost depistat în urmă cu două zile, fiind localizat în ansamblul rezidențial numit "Palazzi Cirio". Autoritățile au efectuat 582 de teste, din care 25 au ieșit pozitive. Printre cei 25 testați pozitiv se află și un italian.

"S-a convenit să se izoleze Palatele Cirio pentru a se evita contagiile ulterioare de Covid-19 și pentru a conține alte focare epidemice. Acesta este motivul pentru care a fost decisă instalarea unui cordon sanitar în zonă”, a declarat primarul Virgilio Pacifico.

Autoritățile au decis carantinarea completă a zonei. A fost adusă armata

 

După depistarea focarului, autoritățile au decis carantinarea întregii zone, care presupune închiderea completa a cinci clădiri (blocurile Drago, AG, Roma, Nuovo Messico e California) ce adăpostesc aproximativ 700 de persoane, majoritatea români și bulgari. Forțele de ordine au instalat bariere de beton în zonă, astfel că nimeni nu intră, nimeni nu iese. 

În ultimele zile, în provincia Caserta s-a instaurat o panică generală după ce mai multe persoane au părăsit pe ascuns zona. La început, carabinierii și militarii nu au reușit să controleze toate căile de acces în ansamblul de locuințe. Începând de miercuri seară, voluntari ai echipelor de protecție civilă din Mondragone, Castel Volturno și Cellole s-au implicat în acțiunile necesare respectării măsurilor de prevenire luate de autorități.

Totodată, se ia în calcul o campanie de testare a întregii populații din orașul Mondragone. Deocamdată, pentru ceilalți locuitori din zonă a fost reinstituită obligația de a purta masca de protecție și în aer liber. 

focar covid italia romani mondragone

focar covid italia romani mondragone1

foto: minformo.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel