Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Familie de români, implicată în traficul de droguri. În grupare mai erau un marocan şi o italiancă: "Suntem stăpânii oraşului"
WhatsApp
"Suntem stăpânii orașului", spunea un cetăţean marocan în vârstă de 40 de ani care conducea comerţul cu cocaină la Ascoli, în timpul unei conversații telefonice cu un prieten român de 30 de ani, interceptat de poliție, potrivit centropagina.it.

În această dimineață, 1 decembrie, amândoi au ajuns în închisoare, la finalul operațiunii „Cipro”, desfășurată de echipa mobilă Ascoli împreună cu Departamentul de prevenire a criminalității și Grupul de câini Pescara.

În arest la domiciliu, în urma executării altor 4 ordine emise de Gip-ul Ascoli Annalisa Giusti, de asemenea o tânără italiană de 22 de ani, inițialele ei FC și trei români de 20, 29 și 24 de ani, parte din aceeaşi familie.

Una dintre românce era partenera șefului bandei, cetăţeanul marocan, care provocase, de asemenea, lupte în centrul Ascoli împotriva unui grup de albanezi - în iunie anul trecut - tocmai pentru controlul traficului de droguri în oraș și în district. Acesta era bine cunoscut de poliție și nu a făcut altceva decât să intre și să iasă din închisoare pentru diverse infracțiuni comise în zonă (chiar dacă aștepta o sentință definitivă).

 

"Suntem stăpânii orașului"

 

La sfârșitul a șase luni de investigații și controale de mediu efectuate de Ascoli Mobile, cetăţeanul marocan a fost imobilizat acasă și arestat pentru că a continuat să vândă și să gestioneze organizația, în ciuda faptului că era deja în arest la domiciliu. Conform celor raportate de poliție, clienții și consumatorii de cocaină din capitala Piceno erau de ordinul zecilor, inclusiv muncitori, profesioniști, comercianți și tineri. Și drogurile au ajuns în Ascolano din Abruzzo, cu ajutorul femeilor românce din grup, care au devenit curieri.

„Am oprit un trafic important de droguri în oraș - a declarat Patrizia Peroni, managerul echipei mobile Picena astăzi la o conferință de presă - care se desfășura de ceva vreme și a fost consolidată datorită legăturii familiale și tăcerii conexe”.

În mai puțin de un an, asociația criminală a obținut câștiguri de 150 de mii de euro și a cumpărat, de asemenea, o mașină cu motor mare, confiscată apoi de autorităţi. Și unii dintre ei au primit și venituri de cetățenie".

Trebuie remarcat faptul că, în cursul operaţiunii din această dimineață, agenții Ascoli și Pescara şi Buk, un câine antidrog, a făcut posibilă găsirea a 330 de grame de marijuana într-un apartament nelocuit, împărțit în doze și gata de a fi vândute. Operațiunea polițienească a dus și la un minor, un băiat de 17 ani folosit și pentru traficul de droguri. Procurorul competent va decide vor fi luate în cazul său. La conferința de astăzi de la sediul poliției din Picena, a participat și directorul adjunct al Mobile, Paolo Mucci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel