Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Doi cetățeni bulgari și o româncă prinși în flagrant de Poliția de Frontieră
WhatsApp
Doi cetățeni bulgari au fost prinși în flagrant delict de către poliția de stat pentru complicitate la migrație ilegală. O româncă a fost arestată din același motiv.

Cei doi bărbați de naționalitate bulgară au fost opriți în după-amiaza zilei de 20 septembrie de către personalul Poliției de Frontieră din Gorizia, Italia, asistat de personal al Guardia di Finanza, în apropiere de fostul punct de trecere a frontierei Sant'Andrea (Gorizia).

 

Bărbații transportau ilegal imigranți fără documente

 

Aceștia se aflau la bordul unei dube, cu numere de înmatriculare poloneze, în care se aflau șapte cetățeni irakieni - dintre care trei cu vârsta sub 18 ani - fără documente.

După arestarea persoanelor care intenționau să treacă granița ilegal, cei doi șoferi au fost eliberați și au fost supuși măsurii de expulzare de pe teritoriul Friuli Venezia Giulia pentru o perioadă de cinci ani. Mașina și telefoanele mobile aflate în posesia lor au fost supuse sechestrului penal.

Toți migranții ilegali și-au exprimat dorința de a solicita protecție internațională, conform presei italiene.

 

O româncă a fost arestată pentru migrație ilegală

 

Cu câteva zile mai devreme, în cadrul unui serviciu similar de combatere a fluxurilor de migrație ilegală, Poliția de Frontieră a arestat un cetățean român la ieșirea de pe autostradă de la Villesse.

Femeia se afla sub incidența unui ordin de detenție, emis în septembrie 2020 de către Parchetul Tribunalului din Verona, întrucât ispășea o pedeapsă de patru ani și șase luni de închisoare pentru infracțiuni legate de prostituție infantilă.

Vezi și

Român ajuns în închisoare pentru că nu-și respectă arestul la domiciliu

 

Carabinierii stației din Pontasserchio, Italia, au executat o ordonanță de agravare a măsurii preventive a arestului la domiciliu împotriva unui cetățean român în vârstă de 42 de ani. Concret, în urmă cu aproximativ o săptămână, bărbatul părăsise locuința în care executa măsura arestului la domiciliu. Când l-au verificat militarii a fost reclamat pentru evaziune.

Ca urmare a plângerii, judecătorul a emis o ordonanță de agravare a măsurii preventive a arestului la domiciliu, care a fost înlocuită cu arestul preventiv în penitenciar și, prin urmare, bărbatul a fost dus la "Don Bosco", unde va trebui să execute restul de pedeapsă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel