Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia depășește 20 de milioane de doze administrate de vaccin anti-COVID
WhatsApp
Italia a depăşit, sâmbătă, pragul de 20 milioane de doze de vaccin administrate. Astfel 20.111.976 de doze au fost utilizate până în prezent în Peninsulă, conform datelor furnizate de autoritățile sanitare italiene. 14.084.097 de persoane au primit prima doză (reprezentând 23% din populația totală), iar 6.027.879 au fost imunizate (reprezentând 10% din populație).
italia campanie de vaccinare anti covid

Pentru a doua zi consecutivă, Italia a fost depășit pragul de o jumătate de milion de doze de vaccin administrate. Sâmbătă s-au administrat 500.320 doze de vaccin, dar cifra nu este încă cea finală, notează Mediafax. Din cele 22.558.660 de doze de vaccin distribuite regiunilor, 89,2% au fost administrate până acum.

Vineri, Italia își atinsese obiectivul de a administra 500.000 de vaccinări COVID-19 într-o singură zi, declara ministrul Sănătății, Roberto Speranza. Matteo Villa, un analist care a urmărit campania de vaccinare din Italia, spunea că menținerea acestui ritm de vaccinare în următoarele săptămâni este puțin probabilă, din cauza aprovizionării.

„Probabil că nu vom face 500.000 de doze în fiecare zi până la sfârșitul lunii mai", afirma Villa. La începutul anului, Italia prognoza că va primi aproximativ 57,2 milioane de doze în al doilea trimestru al anului, dar Villa a spus că va primi doar 36 de milioane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel