Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Comunitatea de români din Insula Druento au marcat Ziua Națională a României
WhatsApp
O zi de distracție, bazată pe mâncărurile tradiționale, cu cântece, dansuri și un tort delicios cu steagurile Italiei și României pe el.

Comunitatea românească din Druento a sărbătorit ieri, duminică, 5 decembrie 2021, la oratoriul Isola che c'è, Ziua Națională a României, care cade exact pe 1 decembrie: în 1918, de fapt, s-a născut statul național român modern. 

O zi de distracție, bazată pe mâncărurile tradiționale, cu cântece, dansuri și un tort delicios cu steagurile Italiei și României pe el.

La petrecere a fost prezent și primarul orașului Druento, Carlo Vietti. 

Și românii din Spania au sărbătorit  Ziua Națională, dar în avans, pentru că de 1 decembrie au mers la serviciu ca într-o zi obişnuită. Emoția reîntâlnirii după aproape doi ani de restricţii a fost cu atât mai mare. 

 

1 Decembrie. Românii din Spania au sărbătorit Ziua Naţională

 

Cei care au dat startul petrecerii au fost românii din Ciudad Real, iar corespondentul TVR, Oana Dobrescu, a fost alături de ei, în  inima Castilliei la Mancha.

Elevii cursului de Limbă, cultură şi civilizaţie din Tomelloso, organizat de Institutul Limbii Romane, au prezentat povestea Marii Uniri.

Românii din Spania s-au prins în horă, au încins grătare, au cântat și au dansat. Cei mai mulţi au îmbrăcat costumul tradiţional corespunzător regiunii din care au venit. Iar tricolorul a fost un accesoriu nelipsit de la petrecere.

În Tomelloso, un mic orăşel de lângă Ciudad Real trăiesc câteva mii de români. După o lungă perioadă, în care nu au putut organiza evenimente, anul acesta au sărbătorit și ziua românilor de pretutindeni și Ziua Națională, transmite corespondentul TVR.

Şi spaniolii le-au pregătit românilor un moment artistic, specific regiunii Castilla la Mancha.

„De aici, de la Tomelloso, din inima Castillei la Mancha, ţinutul lui Don Quijote, dorim să transmitem tuturor românilor din Castilla la Mancha şi nu numai urări de bine, de sănătate, de prosperitate şi de solidaritate“, a fost mesajul autorităților locale din Tomelloso.

Câţiva români care au o fabrică de preparate din carne au făcut cinste cu toată mâncarea şi băutura.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel