Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Cine este Mihaela, românca ucisă de un militar italian cu un trecut sumbru: "Biata de ea! O pierdere imensă"
WhatsApp
Mihaela Apostolides, românca ucisă de iubitul său italian în parcarea unui supermarket din Cueno, a ajuns un subiect intens titrat de presă. Povestea femeii a intrigat opinia publică şi a scos la suprafaţă detalii despre viaţa ei şi despre bărbatul care i-a luat viaţa. Angajatorul româncei, întristat de teribila veste, susţine că moartea Mihaelei este o peirdere pentru toţi cei care au cunoscut-o.

"Nu-mi vine să cred, cum s-ar fi putut întâmpla așa ceva? Am citit în presă și am fost șocat", a declarat  Vincenzo Baiammonte, proprietarul restaurantului din via Savona din Cuneo, unde Mihaela Apostolides, citat de Targatocn. Vocea lui este stinsă de lacrimi.

"A lucrat aici ocazional, câteva zile pe săptămână - specifică Vincenzo -. Mulți ani, cel puțin cincisprezece ani a locuit în Italia și știu că mai întâi a lucrat în alte cluburi de noapte aici în Cuneo și apoi în Verzuolo. A fost o fată cu adevărat bună, este o tragedie imensă".

Mihaela Apostolides sursa foto: Facebook

Militarul care a mărturisit că a omorât-o, Francesco Borgheresi, a fost deja adus la parchetul din Cuneo pentru audieri în fața procurorului Alberto Braghin, care investighează cazul.

"L-am cunoscut din vedere - conchide Vincenzo Baiammonte - pentru că uneori venea în localul meu. O dată, Mihaela mi-a spus că îl cunoscuse când lucra în celălalt restaurant, din Verzuolo. În această perioadă de urgență sanitară, în timpul căreia restaurantul a fost închis, m-a întrebat dacă poate să stea într-o garsonieră pe care o am în restaurantului meu, așa că de la începutul lunii martie a locuit acolo. Biata Mihaela, încă nu-mi vine să cred ce i s-a întâmplat."


Trecutul sumbru al militarului

 

Au ieşit apoi la iveală detalii despre trecutul militarului care a ucis-o pe Mihaela. Potrivit La Nazione, bărbatul s-a născut în Forneto, într-o comunitate foarte asemănătoare cu o sectă, numită "Il Fortelo" şi care era formată din aproximativ 30 de membri, unde erau promovate ideologii socialist-catolice şi o nouă "formă de familie", o familie fără legături de sânge şi unde homosexualitatea era văzută ca un "act al iubirii pure".

Comunitatea primea şi minori proveniţi din familii dezorganizate sau cu dizabilităţi. Denunţuri ale unora dintre tinerii din comunitate au arătat că au fost abuzaţi sexual, iar fondatorii grupulei au fost arestaţi.

Francesco Borgheresi. sursa foto: lanazione.it


O crimă care a îngrozit Italia


Crima a avut loc în jurul orei 16.45, pe 22 mai, în piața centrului comercial Auchan din Cuneo, unde un bărbat a împușcat și a ucis-o pe femeie cu o armă.

Victima este o româncă de 44 de ani: Mihaela Apostolides, născută la București și domiciliată pe via Bodoni din Saluzzo, scrie La Stampa.

Criminalul este un soldat italian în vârstă de 42 de ani, Francesco Borgheresi, născut la Florența și mutat la Pinerolo, în provincia Torino:  a tras patru focuri în pieptul Mihaelei și a sunat apoi la poliție.

La sosirea echipajului, el a fost imobilizat. Victima zăcea fără suflare pe scaunul pasagerului unui Panda 4x4 alb.

Investigațiile au constatat că cei doi se cunosc de cel puțin doi ani. Aveau o relaţie.

Aparent, bărbatul - care a fost rănit și a fost medicat la spitalul din Cuneo - avea cu el două pistoale raportate în mod regulat: un calibru special 38 și un calibru mic 635, arma cu care ar fi tras cel puțin patru gloanţe, dintre care trei au lovit-o pe femeie în piept și una în mână. 

La jumătate de oră de la comiterea crimei, militarul a sunat la 112, anunțându-și intenția de a se preda: „Am ucis o femeie - a spus el -, am două pistole cu mine. Veniţi să mă arestaţi, nu voi depune rezistenţă”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel