Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Cinci bărbați au fost arestați după ce au obligat mai multe românce să se prostitueze
WhatsApp
Bărbații au organizat migrația femeilor românce în Perugia, Italia și apoi le-au obligat să se prostitueze prin bătăi și amenințări. Aceștia au fost identificați și arestați de poliție.

Cinci persoane au fost arestate de poliție în cadrul unei anchete coordonate de autoritatea judiciară din Perugia, în timp ce alte șase persoane nu au fost încă depistate. Din câte se pare, persoanele implicate în rețeaua de exploatare a femeilor erau beneficiare ale venitului de cetățenie, care în câteva luni le-a adus în total 22.000 de euro.

 

Persoanele implicate în „rețeaua de prostituție” sunt de naționalitate română

 

Bărbații suspectați de poliție, sunt toți de naționalitate română și dețineau mașini de lux, Porsche, Audi, BMW și Mercedes, precum și terenuri și clădiri în România. Poliția a hotărât confiscarea bunurilor, printre care opt autoturisme în valoare totală de 256 de mii de euro, considerate a fi produsul exploatării prostituției. De asemenea, subiecții sunt acuzați și de șantaj, fraudă împotriva statului și obținerea necuvenită a venitului de cetățenie.

Ancheta bărbaților a început în Perugia la sfârșitul verii din 2020, când un localnic a raportat o tentativă de șantaj. Bărbatul a declarat că s-a întâlnit cu o cetățeancă română într-un apartament din Perugia și că și-a însușit 900 de euro din poșeta acesteia. Furtul l-a transformat în ținta a trei bărbați, toți înregistrați ca suspecți, care l-au amenințat cu moartea și i-au cerut să returneze de peste trei ori valoarea banilor furați, adică 3.000 de euro.

Acest lucru a dus la o serie de investigații care au implicat și alte teritorii. De fapt, anchetatorii nu au lucrat numai în Perugia, ci și la Roma, Fermo, Milano, Pavia și Mantova, reconstruind un grup infracțional care își făcea meseria din exploatarea prostituției.

 

Atât prostituatele cât și bărbații care se ocupau de ele provin din Slatina

 

După mai multe cercetări, poliția a constatat că atât femeile obligate să se prostitueze, cât și bărbații erau din Slatina. Potrivit autorităților, grupul își găsea victimele în țara lor de origine. Mai mult, în unele cazuri s-a dovedit chiar că unele dintre femeile obligate să se prostitueze aveau și legături sentimentale cu unii dintre bandiți.

Bărbații procedau simplu. Reușeau să organizeze sosirea fetelor în Italia, apoi, prin violență psihologică și fizică, sau prin amenințări, erau forțate să întrețină relații sexuale cu clienții lor în timpul zilei în apartamentele pe care le închiriau, în timp ce noaptea victimele erau trimise pe străzi. De fapt, anchetatorii cred că suspecții gestionau și principalele zone de prostituție, hotărând unde trebuie să meargă fetele, la ce ore și intervenind și în cazul unor dispute.

Afacerea de prostituție era "comercializată" prin anunțuri pe site-uri de internet și se caracteriza prin diverse tipuri de violență asupra femeilor românce, care erau obligate să întrețină relații sexuale. Acestea primeau sume derizorii, în comparație cu câștigurile zilnice ale grupului, cuantificate de anchetatori în ordinul a câteva mii de euro. În cursul investigațiilor, au fost reconstituite numeroase episoade de violență fizică și psihologică, atât în momentele în care fetele refuzau să se prostitueze în apartamente sau pe stradă, cât și atunci când contestau tarifele.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel