Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Centrul-stânga, câștigătorul alegerilor locale. Ce cred acum italienii despre politicieni
WhatsApp
Centrul-stânga este partidul câştigător în marile oraşe italiene Milano, Napoli şi Torino în urma alegerilor locale desfăşurate duminică şi ieri. S-a situat pe primul loc în 1.192 de localități din Italia.

Aceste rezultate arată că, la Milano, primarul de centru-stânga Beppe Sala ar putea fi reales cu peste 57% din voturi, informează dpa și Agerpres.  Și la  Napoli, candidatul de centru-stânga este favorit. 

La Torino, Stefano Lo Russo, reprezentantul centrului-stânga  l-a devansat pe contracandidatul său  de centru-dreapta Paolo Damilano. 

De asemenea, Roma este tot sub influența partidului centru-stânga. Roberto Gualtieri (centru-stânga) şi Enrico Michetti (centru-dreapta) se vor confrunta în turul decisiv, programate  peste două săptămâni, relatează sursa citată.

Rezultatele acestor alegeri arată modul în care italienii se raportează la oamenii politici, după criza economică generată de pandemia de Covid.

Italienii sunt îngrijorați de creșterea alarmantă a prețurilor la energie și de obligativitatea introducerii certificatului verde digital. Cu toate acestea, Guvernul de la Roma spune că Italia se află în creștere economică.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel