Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Ce a scos la iveală expertiza psihiatrică în cazul româncei care și-a ucis vecina: „Era stresată”
WhatsApp
A fost finalizat raportul psihiatric al Georgetei C., fostul model român, acuzat de uciderea vecinei sale, într-un imobil din Catania, pe 3 februarie 2021.  

Expertiza psihiatrică a fost întocmită de doctorul Gaetano Sisalli, consultant al Judecătoriei Catania, și depusă la dosar în procesul româncei acuzată de uciderea columbianei Sandra Garcia Rios, ucisă la finalul unui conflict, într-un imobil din Viale Mario Rapisardi, pe 3 februarie 2021.

Pentru apărătorul inculpatei, "rezultatul examinării se înscrie în ceea ce a fost teza apărării încă din primul moment, după fapte", a spus acesta.

Potrivit expertului, românca are, în general, în condiții de stres, o capacitate de înțelegere și un discernământ diminuat. Astfel, în ceea ce privește momentul în care s-au produs faptele, această capacitate ar fi fost mult diminuată, mai ales din cauza agresiunii suferite în locuința sa, așa cum s-a stabilit deja în timpul reconstituirii.

Mai mult, concluziile experților, care neagă că românca ar fi periculoasă din punct de vedere social, ar trebui să impună noi aprecieri. Trebuie să se evidențieze necesitatea ca aceasta să nu rămână în arest, luând in considerare si pericolului săvârșirii de acte de auto-suprimare, evidențiat din nou de procesul-verbal depus”.

Procesul a fost amânat pentru 17 februarie, scrie lasiciliaweb.it.

 

Georgeta și-ar fi ucis vecina, o columbiană, cu o lovitură de cuțit

 

Amintim că românca, în vârstă de 47 de ani, și-a ucis vecina de 42 de ani, lovind-o cu un cuțit în abdomen, în Catania. Înainte de a-și ucide vecina, și românca a fost agresată.

Astfel, Raffino Cataldo, medicul legist, a scris în raport că cele trei vânătăi care au fost găsite pe corpul româncei pe gât, torace și pe coapsă stângă sunt „de natură traumatică obținută prin lovire”. Acestea nu au fost obținute prin auto mutilare, ci prin agresiunea din partea altei persoane. După culoarea vânătăilor, medicul legist consideră că acestea ar putea fi apărut la momentul disputei violente dintre cele două femei. Declarațiile româncei în timpul interogatoriului par a fi compatibile cu cele descrise de expertul criminalist, relatează lasicilia.it.

Românca de 47 de ani, a fost arestată, pe 3 februarie, în Italia, fiind acuzată că a ucis o tânără columbiană, după o ceartă între vecini. Românca spune că doar s-a apărat. Evenimentul a avut loc într-un condominiu din Viale Mario Rapisardi, când după o ceartă, o femeie de origine columbiană a fost înjunghiată și a murit după câteva ore în spital din cauza rănii provocate.

La vremea respectivă, în timpul interogatoriului, românca a relatat că a fost atacată în propria casă de trei persoane, dintre care una era chiar victima. Atunci, ea a arătat leziune la nivelului gâtului, dovadă că atacatorii au încercat să o stranguleze.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel