Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Bărbat de 43 de ani, de origine română, arestat pentru exploatarea femeilor în vederea prostituției
WhatsApp
Un român a fost arestat pentru exploatarea femeilor în vederea prostituției și alte infracțiuni comise într-un oraș din Italia.
Italia. Bărbat de 43 de ani, de origine română, arestat pentru exploatarea femeilor în vederea prostituției / Foto: Pixabay

Condamnat la aproape un an și jumătate de închisoare, un bărbat de 43 de ani, de origine română, care locuia în orașul Avezzano, Italia, de câțiva ani, a ajuns în arest la domiciliu.

Carabinierii de la Unitatea Operativă a Companiei l-au localizat imediat la domiciliul său din Avezzano și după notificarea ordinului judecătoresc și operațiunile de fotocopiere, l-au plasat în arest la domiciliu.

Vezi și: Italia. Peste 150.000 de euro amendă pentru un român cu o afacere inedită: închiria mașini pentru infractori

 

Bărbat de naționalitate română, arestat la Roma

 

Bărbatul va trebui să ispășească restul de pedeapsă impusă de Tribunalul din Roma, ale cărui infracțiuni, pentru care a fost condamnat definitiv, sunt cele de vătămare corporală, furt calificat și cea mai gravă, exploatarea femeilor în vederea prostituției.

Este vorba despre toate infracțiunile comise în Capitală între 2014 și 2018, recent trecute în sentințe definitive și cumulate în pedepse prin ordonanță a magistraților, care au dispus apoi restricția definitivă.  

Vezi și: Italia. Româncă arestată după ce a încălcat ordinul de restricție. Și-a mușcat iubitul și l-a bătut cu oalele în cap

Deținutul nu va avea voie să-și părăsească locuința și va fi verificat de carabinierii angajați în patrule zilnice, conform presei străine.

 

Prostituția este tot mai des practicată în Italia

 

Date recente arată cum, în națiunile cele mai prospere și cu un nivel de trai ridicat, se ascunde o realitate paralelă punctată de violențe feroce și abuzuri insuportabile. Această descriere rezumă pe scurt existența a mii de femei imigrante care, după ce și-au părăsit țările de origine, cu perspectiva de a obține o viață mai bună din punct de vedere economic prin mutarea în țări mai "prospere", sunt forțate în mod brutal de organizații criminale fără scrupule să se prostitueze.

Numai în Italia, există în prezent peste 70 000 de femei implicate în prostituție, dintre care mai mult de jumătate sunt străine. Fenomenul, care constă în transportul ilegal de persoane dintr-o țară în alta, împreună cu exploatarea acestor persoane, introduse cu forța pe piața prostituției sau a muncii forțate, se numește trafic de persoane. Acest fenomen este puternic împiedicat atât de sistemul italian, cât și de cel internațional, conform carabinieri.it.

 

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel