Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Bandă de romi din mai multe ţări, zeci de spargeri prin vilele din Sicilia. Un bărbat cu cetăţenie română i-a dat pe toţi de gol
WhatsApp
Cinci bărbaţi de etnie romă au fost aduşi în faţa judecătorului după zeci de furturi comise în Sicilia. Unul dintre aceştia, un bărbat cu cetăţenie română, a recunoscut faptele în faţa judecătorilor. Ceilalţi au refuzat să facă declaraţii, scrie agrigentonotizie.it.

Suspecţii sunt Lasio Radosavljevic, 35 de ani, alias Lasio Lucan, din fosta Iugoslavie; Daniel Lucan, 30 de ani, român; Ciprian Lucan, 38 de ani, român; Lasio Rac, 59 de ani, din Serbia și Sasa Radosavljevic, 24 de ani, din fosta Iugoslavie, scrie sursa citată.

Aceştia au ajuns în închisoare ca urmare a unui ordin de detenție semnat de procurorul Gloria Andreoli - s-au prezentat în fața judecătorului, fiind aduţi de la închisorile din Agrigento, Sciacca și Termini Imerese unde erau încarceraţi. Apărătorii, avocații Salvatore Pennica, Alba Raguccia și Francesco Mirabile, au apărut într-o sală de judecată specială, așa cum prevede legislația de urgență legată de Covid.

 

Unul dintre ei a mărturisit totul. Ceilalţi au tăcut

 

Ciprian a fost singurul a recunoscut faptele spunând că îi pare rău, ceilalți patru au făcut uz de dreptul de a nu răspunde.

Banda ar fi comis douăzeci de furturi: de la San Leone la Montaperto, dar și în satul Mosè, în orașele din jurul Agrigento și în provinciile vecine Caltanissetta și Enna. Modul de operare a fost întotdeauna același, adică hoții, forțând ușile și ferestrele cu mănuși și unelte, au reușit să pătrundă în case, furând aur, bijuterii valoroase, calculatoare, chiar arme păstrate legal într-un seif. 

Anchetele au început în 2019. Carabinierii au lucrat neîncetat de mai bine de un an și jumătate, vizionând atât camerele instalate în centrele orașului, cât și în casele private. Activitatea de anchetă a făcut posibilă constatarea unui parteneriat real - de fapt, chiar și a asociației infracționale - prezent în Agrigento, un grup consolidat în care fiecare își avea sarcina bine stabilită: șeful, șoferii și cei care s-au ocupat cu furtul. Înainte de fiecare lovitură, banda - susține procuratura - a observat cu atenție casele izolate vizate și, în absența proprietarilor, au pătruns.

Banda ar fi comis până la 20 de furturi de locuințe. În timpul perchezițiilor domiciliare, efectuate de carabinieri, au fost găsite o mulțime de bunuri furate: bijuterii din aur, tablete și computere, dar și ceasuri și arme, în special puști de vânătoare.

Acum, în următoarele ore, se așteaptă decizia judecătorului de instrucție.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel