Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Badantă româncă, „curier neprevăzut”, arestată în dosarul „Silva”: Droguri în borcane, îngropate în păduri (VIDEO)
WhatsApp
O badantă româncă, în vârstă de 49 de ani, a fost arestată, ieri, în dosarul „Silva”, alături de alte cinci persoane, în Terni, Italia.

Carabinierii Unității de Investigare Terni, în colaborare cu cei ai Unității Canine din Santa Maria di Galeria (Roma), au fost ieri în acțiune pentru a executa o serie de mandate de arestare preventivă emise de Biroul judecătorului pentru investigații preliminare ale Curții din Terni, la cererea procurorului local. Au fost emise în total șase mandate, dintre care patru au fost puse în aplicare în dimineața zilei de vineri.

Operațiunea numită „Silva” încheie o investigație care a făcut posibilă documentarea și reconstituirea activității unui grup de persoane implicate în traficul de droguri. Grupul infracțional comercializa în principal cocaină. Denumirea operațiunii se referă la ascunzătoarea pe care traficanții de droguri o foloseau pentru „marfă”: zonele împădurite, unde au îngropat drogul în borcane de sticlă.

Anchetatorii pentru a reconstrui modul de operare al bandei, o dată ce zona a fost identificată, au folosit camere pentru a obține dovezi ale modului în care banda depozita cocaina și mergea să o ridice înainte de a se întâlni cu clienții.

 

Badanta româncă, „curier neprevăzut”

 

Ancheta a început în luna mai a anului trecut din informațiile furnizate de un cunoscut traficant de droguri din Roma și din testele de teren efectuate de militari.

Marocanul E.H.J., în vârstă de 30 de ani este liderul grupului infracțional care se ocupa de aprovizionarea cu droguri din Abruzzo, în special de la Avezzano, către Terni și, ulterior, vânzarea cu amănuntul pe piață a unei cantități de droguri de 250 - 300 de grame de cocaină pe săptămână.

Conform celor reconstruite, tânărul de 30 de ani a achiziționat drogul în Abruzzo, de la conaționalii săi, și a organizat transportul în Umbria cu niște „curieri neprevăzuți”. Mai întâi o femeie de 60 de ani din Abruzzo, L.S., cu un aspect neîngrijit și, după arestarea acesteia, cu o badantă româncă, I.V.D.

 

Prețul cocainei a crescut în lockdown

 

Prin instalarea camerelor ascunse în pădure, a fost posibilă și monitorizarea mișcărilor tânărului de 30 de ani, care ascundea periodic drogul sau îl lua, uneori cântărindu-l și împachetându-l direct pe loc. După ce au identificat ascunzătoarele exacte, carabinierii în trei ocazii separate au recuperat drogul, aproximativ 200 de grame de cocaină.

Anchetatorii au reconstruit, de asemenea, că în perioada în care au fost dezvoltate investigațiile, din cauza restricțiilor de circulație pentru pandemie, prețul cocainei a crescut la 100 de euro pe gram la vânzare cu amănuntul: acest lucru l-a determinat pe tânărul de 30 de ani să aibă aproape monopolul pe piața Terni, cu câștiguri mari.

Prin urmare, grupul de traficanți de droguri s-a adaptat noii realități din cauza pandemiei, cu noi metode de tranzacționare și noi parametri de preț, informează ilmessaggero.it. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel