Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Badantă româncă, acuzată că a golit conturile bătrânului pe care îl îngrijea
WhatsApp
O îngrijitoare româncă din Italia este acuzată că a scos banii din conturile bancare ale bătrânului pe care îl îngrijea, profitând de handicapul acestuia.

O badantă de naționalitate română, în vârstă de 42 de ani, este acuzată de exploatarea vulnerabilității unui pensionar, în vârstă de 80 de ani, pe care îl îngrijea și căruia i-ar fi lichidat conturile bancare. Românca, rezidentă în Veroli (Frosinone), ar fi profitat de handicapul psihic al bătrânului, lăsându-l fără toți banii. Audierea preliminară a fost programată pentru zilele următoare, în fața judecătorului Tribunalului din Frosinone.

Românca și-a cumpărat mașină nouă și haine de firmă

 

Potrivit publicației Il Messaggero, bănuiala că badanta ar fi avut acces la conturile bătrânului a apărut în momentul în care rudele sale au observat faptul că aceasta și-a schimbat brusc stilul de viață. Astfel, românca și-a cumpărat o mașină nouă și haine de firmă, deși era evident că din salariul primit nu ar fi putut face acest salt calitativ al nivelului său de trai.

Prin urmare, membrii familiei bătrânului au investigat ce se întâmplă și au descoperit că au fost retrase numeroase sume de bani din conturile curente ale bătrânului. Mai mult decât atât, badanta l-ar fi determinat pe bătrân să ia un credit de la o bancă, în valoare de peste 16.000 de euro.

De asemenea, din cercetările efectuate a reieșit că îngrijitoarea l-a însoțit pe bătrân de mai multe ori la un oficiu poștal unde ar fi retras în mai multe tranșe suma totală de 14.500 de euro. Uneori s-a întâmplat ca ea să aibă în posesie cardul ATM dat de bătrân, și cunoscând codul PIN, să facă singură retrageri.

Femeia spune că a primit cadouri de la bătrân

 

Pusă în fața acuzațiilor, românca s-a apărat spunând că uneori s-a întâmplat ca pensionarul să-i ofere cadouri. Însă nici vorbă de sume așa mari, ci doar câteva sute de euro, pentru că îi cunoștea situația financiară. Ea spune că că nu a profitat niciodată de banii bătrânului.

Potrivit celor declarate de româncă, trebuie căutată în altă parte persoana care a făcut toate acele retrageri de bani. În schimb, rudele bătrânului nu sunt de acord cu varianta badantei.

Din contră, membrii familiei sunt convinși că românca a fost cea care a golit conturile bancare ale pensionarului. Ei o descriu pe româncă drept o femeie care se prezentase la ușa bătrânului ca o femeie foarte modestă și disponibilă, dar care s-a dovedit mai târziu a fi o persoană fără scrupule, al cărei scop era cel de a sustrage banii asistatului său.

La audierea preliminară, care va avea loc în curând, judecătorul va trebui să decidă pe baza probelor dobândite, dacă să aducă sau nu badanta în boxa acuzaților. 

 

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel