Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Atenție la escrocheria "Reprezentanța": o româncă a rămas fără 13.000 de euro
WhatsApp
Un româncă din Italia a fost pacălită de un bărbat, care a lăsat-o fără 13.000 de euro. Cum a fost posibil.
Foto ILUSTRATIV

Un italian a fost denunțat în stare de libertate, după ce a înșelat o româncă în vârsta de 29 de ani, rezidentă în localitatea Casalmaggiore (provincia Cremona) cu suma de 13.000 de euro. Escrocheria pusă la cale de italian este de-a dreptul halucinantă, scrie publicația Prima Cremona. Bărbatul a amenajat o reprezentanță auto fantomă în curtea căreia a expus autoturisme adevărate pentru vânzare.

Cum funcționează Escrocheria Reprezentanța

 

Tânăra româncă s-a decis să cumpere un autoturism și a început să caute pe site-ul Autoscout24, specializat în vânzarea de mașini second-hand. Atenția i-a fost atrasă de un autoturism Audi Q3 și a decis să intre în contact cu vânzătorul, care s-a prezentat ca fiind proprietarul unei reprezentanțe auto din Brescia.

Fără să bănuiască ca ceva e în neregulă, româncă a mers sediul reprezentanței pentru a vedea mașina. După ce a căzut de acord asupra prețului, tânăra i-a semnat acestuia un cec în valoare de 3.000 de euro, reprezentând un avans pentru a putea demara procesul de vânzare-cumpărare a mașinii. Restul sumei, 10.000 de euro, a fost plătit ulterior prin transfer bancar.

Când s-a dus să preia mașina, reprezentanța nu mai exista

 

După ce a efectuat plata românca a mers la data stabilită de comun acord cu vânzătorul pentru a-și lua mașina. Aici a avut parte de un adevărat șoc: reprezentanța pur și simplu nu mai exista. Birourile erau goale, mobilierul dispăruse, iar în curte nici urmă de mașini. Nici măcar sigla firmei nu mai era prezentă. Așa cum era de aștepta, vânzătorul nu a mai răspuns la telefon.

Tânăra s-a prezentat imediat la carabinieri și a denunțat cele întâmplate. La scurt timp, oamenii legii au reușit să-l identifice pe bărbat prin intermediul contului bancar în care i-au fost transferați cei 10.000 de euro. Este vorba de italian în vârstă de 40 de ani, originar din provincia Bergamo, dar rezident în provincia Monza e Brianza.

Autoritățile nu au precizat dacă românca este singura victimă a escrocului sau acesta a reușit să mai păcălească și alte persoane.

escrocheria reprezentanta italia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel