Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ITALIA: Asasinul lui Valerică și al Ramonei, CAPTURAT după ce evadase. Era condamnat PE VIAȚĂ pentru execuția cuplului
WhatsApp
Un cetățean albanez care a executat doi români în plină stradă la Torino, a fost prins de autorități. Bărbatul fusese condamnat pe viață pentru uciderea Ramonei și a lui Valerică, pe care i-a împușcat după un scandal legat de o prostituată.

Doi români, un bărbat de 37 de ani şi o femeie de 22 de ani, au fost ucişi, la Torino, cu 13 focuri de armă. Un bărbat s-a apropiat de cei doi, a deschis focul cu o armă semiautomată, lovind-o pe femeie, Ramona Gabriela N., cu șase gloanţe, iar pe bărbat, Valerică D., cu şapte gloanţe. Agresorul a fugit atunci, însă a fost identificat de polițiști. Este vorba despre un albanez, Tesilvan Bashaj, zis Tesi Basho, iar faptele se petreceau în ianuarie 2008.

Basho fusese condamnat la închisoare pe viață după ce i-a executat pe cei doi români, care aveau să se căsătorească peste doar câteva luni, după cum declarau atunci rudele victimelor.

Crima a avut loc în noaptea de 23 spre 24 ianuarie 2008 și ar fi pornit de la un conflict minor între Valerică și o prostituată din oraș. Femeia l-a sunat imediat pe Tesi Basho pentru a-i lua apărarea, iar albanezul a pornit personal în căutarea celor doi români. La un moment dat, acesta a dat de Ramona și Valerică, moment în care alți români și-au făcut apariția, forțându-l să cedeze. Au urmat amenințări, iar albanezul a scos o armă semiautomată și i-a împușcat pe cei doi iubiți, lăsându-i într-o baltă de sânge, pe strada Via Lima.

 

Românii împușcați, rivalii asasinului?

Anchetatorii au adăugat că, din informaţiile deţinute, tânăra Ramona, plecată din Bârlad, judeţul Vaslui, ar fi practicat prostituţia şi fusese expulzată din Italia pentru şedere ilegală, în perioada 2005-2006. De asemenea, există suspiciuni că Valerică, (din municipiul Roman, judeţul Neamţ) ar fi fost proxenetul ei.

Cu doar câteva clipe înainte de a-și da ultima suflare, Ramona a reușit să pronunțe numele albanezului echipajului de intervenție sosit la fața locului. Bărbatul a fost prins câteva luni mai târziu în Amsterdam și condamnat la detenție pe viață.

În 2016, însă, acesta a reușit să scape din închisoarea Rebibbia din Roma, alături de alți trei compatrioți, după o evadare spectaculoasă.

Poliția italiană, ajutată de INTERPOL, nu a renunțat la căutări, iar în urma unui pont trimis forțelor speciale albaneze Tesi Basho a fost localizat și arestat în dimineața zilei de miercuri, 16 octombrie 2019.

Procedurile de extrădare au fost demarate, iar ucigașul va fi transferat în scurt timp în Peninsulă, pentru a-și ispăși pedeapsa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel