Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Aproape 30 de români au încasat ilegal sute de mii de euro din venitul de cetățenie. „Credem că este o întreagă organizație“
WhatsApp
Carabinierii din Cassano Magnago - Italia, au descoperit că mai mulți români încasau, în mod fraudulos, venituri de cetățenie, deși nu aveau cetățenie italiană. Astfel, anchetatorii investighează posibila prezență a unor organizații care ar putea favoriza obținerea venitului de cetățenie, fără a avea dreptul la acesta.
Italia. Doi români și o moldoveancă au furat detergenți și produse de îngrijire personală în valoare de peste 3.000 de euro  

Totul a început în luna mai a acestui an, când carabinierii din Cassano Magnago, provincia Varese, Italia, au constatat că mai mulți cetățeni români încasau veniturile de cetățenie de la oficiul poștal din oraș, în numele altor 12 cetățeni români. Ulterior, în urma verificărilor, carabinierii au descoperit că aceștia aveau reședința fictivă în Italia și, prin urmare, au fost denunțați.

În acel moment, carabinierii de la unitatea de investigații din Varese, împreună cu cei de la compania Busto Arsizio, coordonată de Procuratura din Busto Arsizio, au început investigațiile menite să stabilească posibila prezență a unor organizații care ar putea favoriza obținerea venitului de cetățenie, fără a avea dreptul la acesta. Carabinierii au vizat atât cetățeni italieni, cât și străini, dar stabiliți pe teritoriul provinciei. 

 

Cel puțin treizeci de persoane, fără cetățenie italiană, au furnizat declarații false

 

Investigațiile carabinierilor, sprijiniți de stațiile de carabinieri competente din zonă, au stabilit că cel puțin treizeci de persoane, care nu au cetățenie italiană, au furnizat declarații false, din diferite motive și au primit, astfel, în mod fraudulos, de-a lungul timpului, beneficiul specific. Valoarea totală a acestuia se ridică la aproximativ 146.000 de euro.

Astfel, românii în cauză ar fi declarat în mod fals că au fost rezidenți în Italia timp de cel puțin zece ani, dar în realitate au fost rezidenți în Italia pentru o perioadă mai scurtă de timp sau, în unele cazuri, nu au fost niciodată rezidenți în această țară.

Cu toate acestea, investigațiile carabinierilor, coordonate de Procuratura din Busto Arsizio, continuă pentru a găsi și alți beneficiari frauduloși ai venitului de cetățenie din provincie.

 

Poliția: "Unii dintre ei au călcat o singură dată în Italia"

 

Un caz asemănător a avut loc în luna august, când autoritățile din Italia au descoperit nu mai puțin de 142 români care încasau ilegal venit de cetățenie. 

Forțele de ordine din Ozzano Emilia (Bologna) au denunțat atunci 115 români cu vârste cuprinse între 18 și 66 de ani, dintre care unii fuseseră în Italia doar o singură dată, și un cetățean brazilian de 32 de ani, pentru obținerea venitului de cetățenie. Prejudiciul estimat în acest caz se ridică la 300.000 de euro.

Descoperirea a fost făcută de carabinierii din Ozzano Emilia, în timpul unei investigații efectuate în colaborare cu agenții Inspectoratului de Muncă din Bologna. Carabinierii au verificat corectitudinea declarațiilor făcute de cei care au cerut venit de cetățenie.

Pentru a-l obține, subiecții au declarat o serie de falsuri către INPS, inclusiv faptul că nu au mașini cu o capacitate a motorului mai mare de 1.600 cmc și că au reședința în Italia de peste zece ani. Și asta deși unii dintre ei nu au locuit niciodată în Italia, ci doar au venit să obțină ajutorul de stat. După ce rezolvau cu actele, aceștia se întorceau în România.

Toate persoanele vizate au fost raportate autorităților competente care vor iniția procedurile necesare pentru recuperarea sumei totale de 300.000 de euro încasată ilegal, potrivit publicației Il Resto del Carlino.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel