Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Amendă URIAȘĂ pentru un român care transporta capre. Carabinierii au fost șocați când au deschis ușa camionului
WhatsApp
Un șofer român a fost amendat cu 8.300 de euro în Italia, după ce polițiștii l-au prins în timp ce transporta peste 500 de capre vii, înghesuite unele peste altele. Numărul lor era mult mai mare decât capacitatea camionului, iar una dintre capre a fost găsită moartă. 

Incidentul s-a petrecut miercuri, 14 octombrie. Reprezentanții unui grup de activiști pentru drepturile animalelor au semnalat poliției faptul că într-un camion care circula pe autostrada A1 există un număr de animale care depășește limita permisă.

Carabinierii au interceptat camionul în zona Campi Bisenzio și l-au oprit pentru control. Șoferul, un bărbat de naționalitate română în vârstă de 50 de ani, le-a spus oamenilor legii că plecase din România cu o încărcătură de 550 de capre și se îndrepta spre un abator din Foligno.

Agenții au efectuat un control amănunțit, în urma căruia au constatat mai multe nereguli, scrie publicația La Nazione. În primul rând, camionul făcuse o oprire la Bari unde animalele fuseseră adăpate, însă această localitate era cu totul în afara rutei stabilite.

Când au verificat încărcătura, au fost martorii unei scene greu de imaginat: animalele erau prea multe, agitate și epuizate, înghesuite în camion una peste cealaltă, neavând suficient spațiu și aer pentru a respira. Unele erau culcate pe excrementele lor, iar una dintre ele nu mai dădea semne de viață.

Șoferul a fost lăsat să își continue călătoria până la Foligno, unde au fost confiscate toate animalele. Totodată, camionul a fost sechestrat.

Ca urmare a încălcării regulilor privind transportul animalelor, românul a rămas fără permisul de conducere și a primit o amendă de 8.333 euro.

sofer roman capre italia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel