Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Ajutor financiar, trimis de stat la 31 de ani după solicitare. Bărbatul care avea nevoie de bani a murit
WhatsApp
Un italian care suferea de scleroză multiplă a instalat o rampă mobilă pe scările imobilului în care locuia și a cerut o contribuție financiară de la autorități, cum prevedea legea. Banii au venit, însă după 31 de ani, când bărbatul nu mai trăiește.

Luigi Pagnone, care suferea de scleroză multiplă, a instalat o rampă pentru a urca scările către primul etaj al imobilului în care locuia.

În februarie 1990, a cerut o contribuție de la regiune, conform legislației din acel moment, scrie La Stampa. Banii nu au venit, problemele de sănătate s-au înrăutățit, iar Luigi Pagnone a murit.

Rampa stă nemișcată din 2003 și este folosită pentru transportul cumpărăturilor săptămânale pe care le face mama acestuia.

Scrisoarea care anunța că subvenția a fost acordată a ajuns săptămâna trecută la familie, din partea municipalității Occhieppo Inferiore, regiunea Piemonte.

„Vă informăm că, după o lungă perioadă, Piemonte a plătit municipalităților sumele solicitate în trecut de cetățeni în urma eliminării barierelor arhitecturale din clădirile private”, se arată în scrisoare.

În aceeași scrisoare, însă, au fost cerute dovezi pentru lucrări.

Cu seninătatea tipică oamenilor care păstrează totul, soția italianului i-a oferit Valentinei, 33 de ani, fiica lui Luigi, tot ce era necesar pentru a cere contribuția, în valoare de 3.824 de euro (aproximativ 8 milioane de lire vechi).

Luigi Pagnone, care a fost tehnician dentar până a reușit să lucreze, a murit în 2003.

Banii vor fi încasați de fiica lui, Valentina.

„Valentina era foarte apropiată de tatăl ei. Acum va primi un dar neașteptat din partea tatălui ei”, a declarat fratele lui Luigi Pagnone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel