Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Accident pe A1: o mașina a derapat și s-a izbit de trei dube. Cinci răniți, printre care și un român
WhatsApp
O mașină a derapat și s-a izbit de trei dube, impact în urma căruia o femeie a fost transportată de urgență la spital iar un român și alți doi șoferi prezintă răni ușoare. Accidentul a avut loc pe A1, în Colleferro, Italia la kilometrul 597.  
Italia. Accident pe A1: o mașina a derapat și s-a izbit de trei dube. Cinci răniți, printre care și un român / Foto: Captură video youtube

Teroare în Italia pe autostrada A1 în zorii zilei. Patru vehicule au fost implicate într-un accident grav, care s-a sfârșit cu cinci răniți, printre care o femeie în stare foarte gravă.

Acesta a fost bilanțul tragicei coliziuni de pe autostrada A1, la Colleferro, la kilometrul 597. Un accident care atrage atenția asupra unor probleme critice pe acea porțiune de drum, după cum au subliniat pompierii, care au fost la fața locului ore întregi pentru a-i asigura pe răniți.

Șoferița unei Toyota Yaris, în vârstă de 41 de ani, originară din Lombardia, este cea care a avut cel mai mult de suferit și a fost transportată în stare gravă la spitalul 'Fabrizio Spaziani' din Frosinone: se află în continuare în prognostic rezervat pentru traumatism cranian și toracic și răni grave pe tot corpul.

Condițiile celor patru persoane care au ajuns la urgențele din Colleferro sunt mai puțin îngrijorătoare. În coliziune, au fost răniți șoferul unui Peugeot 508, un bărbat de 50 de ani din Narni și un român rezident la Roma, care conducea una dintre dubele implicate.

 

Românul a fost transportat la camera de urgență din Colleferro

 

Cei doi șoferi, împreună cu ocupanții unui microbuz, au fost transportați la camera de urgență din Colleferro, iar unul dintre ei a fost externat la scurt timp. Răniții au fost extrași dintre plăcile metalice de către pompieri, care au reușit să recupereze șoferii și ocupanții vehiculelor și să-i predea serviciilor de urgență 118.

"Am ajuns în jurul orei 4 dimineața", spune un pompier din echipa 16/A a postului de comandă din Colleferro, care a sosit la fața locului împreună cu patru ambulanțe ale 118 un infern, cu două dube implicate. "Când am scos-o pe femeie din mașină am constatat că, în ciuda gravității stării sale, era încă conștientă, dar fața îi era complet umflată din cauza rănilor suferite.”

„Pe tronsonul de autostradă s-a format o coadă de 3 kilometri, care a fost evacuată pe banda de urgență de către o patrulă a poliției rutiere din Frosinone. Dinamica exactă a accidentului este încă în curs de investigare, dar primele constatări făcute de poliție îi fac pe aceștia să presupună că femeia a derapat și a fost lovită din spate de celelalte trei vehicule”, explică pompierul.

 

Locul accidentului este cunoscut pentru astfel de tragedii

 

De la comandamentul pompierilor din Roma se subliniază că tronsonul unde s-a produs accidentul de ieri a mai fost scena altor accidente diverse în două luni.

"De la începutul anului 2023 echipa Colleferro s-a ocupat deja de 15 accidente chiar în același loc în care s-au ciocnit ieri cele patru vehicule. O incidență care nu trebuie subestimată.”, spune Riccardo Ciofi, pompier de serviciu la comandamentul din capitală și sindicalist CISL

„Este o problemă care nu ar trebui neglijată, mai ales pe timp de noapte”, adaugă reprezentantul sindical, care consideră că ar trebui luate măsuri concrete, 'atunci când atenția la volan pentru diverși factori, printre care cu siguranță cel subiectiv al oboselii șoferilor, este redusă. Cu siguranță, având în vedere numărul de intervenții, problema se pretează a fi abordată în sensul unei mai mari securități rutiere”, spune conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel