Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. 11 femei cooptate de Guvernul italian în comitetele antiepidemice. Au fost critici că ar fi ignorat criteriul de gen
WhatsApp
Guvernul italian a anunţat marţi cooptarea a 11 experte şi cercetătoare în cele două echipe care-l consiliază în lupta împotriva noului coronavirus, decizie luată în urma criticilor legate de numărul redus al femeilor din respectivele comitete, relatează agenţia EFE.
Foto ILUSTRATIV

În virtutea ''cerinţei de a garanta o reprezentare de gen'', premierul Giuseppe Conte a primit cinci femei în Comitetul de experţi în materie economică şi socială constituit pentru etapa de dezescaladare, în care erau deja alte patru femei din totalul de 19 membri. Se vor alătura acestui comitet o specialistă în sociologie, Enrica Amaturo, o expertă în violenţa de gen şi profesoară de filosofie politică, Marina Calloni, directoarea Institutului Naţional de Statistică, Linda Laura Sabbadini, preşedinta filialei italiene a ONG-ului ecologist WWF, Donatella Bianchi, şi întreprinzătoarea Maurizia Iachino.

Alte şase femei vor face parte din Comitetul tehnico-ştiinţific care consiliază guvernul şi supervizează evoluţia epidemiei şi în care toţi cei 20 de membri erau bărbaţi. Printre cele şase femei se regăsesc experte cu calificări şi funcţii în sectorul medical, inclusiv cadre universitare, precum Giovannella Baggio, prima profesoară de ''Medicină de gen'' din Italia.

Guvernul condus de Giuseppe Conte a fost criticat în ultima vreme pentru numărul redus al femeilor din rândul consilierilor săi, primind chiar şi o scrisoare prin care 80 femei cadre ştiinţifice denunţau o acţiune de ''excludere''.

Epidemia de COVID-19 se află în prezent pe o curbă descendentă în Italia, ţară unde această boală a provocat până luni 30.814 de decese în rândul celor 219.814 de persoane infectate cu noul coronavirus, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel