Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Român arestat după ce a jefuit zeci de mame care îşi duceau copiii la şcoală. Nu lăsa niciodată urme
WhatsApp
Un român în vârstă de 50 de ani a ajuns după gratii după o serie de furturi lângă şcoala din Marina di Carrara. Acesta aştepta ca proprietarii să lase maşinile nesupravegheate când își duceau copiii la școală sau la grădiniță şi apoi spărgea autoturismele, scrie ecodellalunigiana.it.
Parcare masini (foto ilustrativ)

Poliţia a înceut o anchetă după un val de plângeri în special de la părinţii care frecventau complexul școlar din via Marco Polo, care după ce îi însoţeau pe copii la școală s-au trezit cu mașina deschisă și spartă, uneori în câteva minute.

Acesta fura genți, rucsacuri, pachete și alte obiecte pe care multe mame le-au lăsat nesupravegheate în mașinile lor în grabă să nu întârzie la școală. Printre altele, unele furturi aveau o particularitate curioasă: practic mașinile erau deschise fără semne aparente de forțare.

Din acest motiv, carabinierii au decis să efectueze mai multe controale la ora de intrare și ieșire la școală, punând pe stradă nu doar patrule în uniformă, ci și în civil.

 

Mame jefuite când îşi duceau copiii la şcoală

 

În urmă cu câteva zile, Carabinierii din Marina di Carrara staționau în haine civile chiar lângă Institutul „Taliercio” din Via Marco Polo, care găzduiește grădinița, școala elementară și cea generală.

În timp ce echipajele patrulau în zonă, au văzut un bărbat sosind pe o bicicletă, care apoi a început să se plimbe prin zona de parcare, aruncându-și ochiul în mașinile parcate și întorcându-se constant, de parcă ar fi vrut să se asigure că nu era nimeni în jur. Comportamentul său suspect nu a trecut neobservat de agenţii în civil care păzeau zona.

Citeşte şi: Italia închide toate şcolile în zonele roşii. Roberto Speranza: "Mutaţia britanică se răspândeşte la generaţia tânără"

La un moment dat, bărbatul a dispărut fără urmă. Când agenţii au părăsit punctul de observație pentru a merge să vadă ce s-a întâmplat, l-au văzut ieșind dintr-una dintre mașinile parcate în Via Marco Polo, cu o geantă în mâini, apoi a sărit pe bicicleta sa și a început să pedaleze cu viteză, pentru a scăpa cât mai curând posibil.

În cele din urmă, fugarul a fost blocat. Geanta pe care tocmai o furase conținea toate obiectele personale ale victimei, un localnică în vârstă de 32 de ani care o lăsase nesupravegheată pe scaunul mașinii sale. Tot în acest caz, așa cum se întâmplase deja în alte furturi, carabinierii care au efectuat inspecția nu au găsit nici măcar un semn pe mașina victimei, dar ușa fusese deschisă într-un fel. Proprietarul a spus atunci că este sigură că a blocat-o, de fapt, dacă ceva nu a mers bine când a parcat, nici dispozitivul centralizat care pliază oglinzile laterale nu ar fi fost activat, ambele rămăseseră închise după furt.

 

Românul nu lăsa urme

 

Soldații Arma nu au exclus ipoteza că hoțul, un bărbat de 50 de ani originar din România, dar care locuiește de multă vreme în Massa, a folosit câteva trucuri pentru a deschide mașina, mai ales când au descoperit că bărbatul avea și un aparat electronic expert, găsind în buzunar certificatul unui curs de electrician.

Românul de 50 de ani, care are antecedente penale și condamnări pentru infracțiuni contra proprietății, a fost apoi arestat pentru "furt agravat", dispoziție susținută de procurorul Roberta Moramarco. După validare în fața judecătorului Valentina Prudente, bărbatul a fost transferat la închisoarea din Massa. Între timp, carabinierii i-au deschis deja un nou dosar de anchetă, pentru a afla dacă pot exista relații cu alte furturi de același tip care au avut loc recent nu doar în Marina di Carrara, ci și în alte zone ale orașului.

În ceea ce privește fenomenul furturilor de mașini, carabinierii invită cetățenii să mențină un nivel ridicat de atenție. Din păcate, "băieții răi" sunt mereu la pândă și gata să lovească prima ocazie favorabilă. Este recomandat să nu lăsați niciodată obiectele la vedere atunci când parcați, deoarece altfel riscați să vă întoarceți la mașină și să nu găsiți nimic, deoarece hoții știu foarte bine unde să pună mâinile și să scoată nu numai gențile și rucsacurile, ci și cele mai banale obiecte, cum ar fi căștile, ochelarii de soare, discurile compacte muzicale. De multe ori au făcut să dispară și pungile care conțin cumpărăturile și în unele cazuri chiar și odorizantul a fost furat. În plus, este o bună practică să raportați prompt la 112 prezența persoanelor suspecte observate în parcări sau, în orice caz, în apropierea mașinilor parcate, pentru a permite patrulelor care se află în zonă să verifice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel