Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Român angajat la negru, EXPLOATAT la o fermă din Rieti. Ce a păţit patronul când a venit inspecţia peste el
WhatsApp
Val de nereguli constatate de reprezentanţii Inspectoratului de Muncă Rieti la mai multe ferme din regiune. Patronul italian a primit o amendă usturătoare pentru exploatarea unui bărbat român, angajat la negru, dar şi pentru alte nereguli grave.

"Nu suntem în Campania sau în nicio altă regiune sudică, unde fenomenul este destul de extins, ci în mica și liniștită Cittareale, Alto Velino, la nord de provincia Rieti", scrie Il Messaggero.

Este vorba despre un abator administrat de o fermă locală din Cittareale, care a angajat trei lucrători, dintre care doi erau ilegali și un muncitor cu program de lucru neregulat pe teritoriu, de naționalitate indiană, care trăia în condiții de exploatare absolută.

Reprezentanţii Inspectoratului de Muncă au denunțat apoi proprietarul companiei în stare de libertate, pentru încălcarea articolului 603 bis din Decretul corporal și legislativ 286 din 1998.

Pe lângă plata repetată a salariilor, semnificativ mai mici decât cele prevăzute în contractele colective de muncă, au fost, de asemenea, constatate încălcări în ceea ce privește cantitatea și calitatea muncii prestate. Proprietarul companiei a fost, de asemenea, responsabil pentru încălcarea multiplă a reglementărilor de sănătate și securitate la locul de muncă. Prin urmare, amenzile au fost majorate la 7.100 de euro.

Inspectorii au efectual controale şi în municipalitatea Contigliano, la ferma agricolă care administra abatorul. Acolo s-a constantat că proprietarul companiei se face vinovat și pentru încălcarea legii "Caporalat", pentru angajarea ilegală a unui muncitor român în condiții de exploatare.

Prin urmare, amenzile administrative au ajuns la 16.600 de euro și recuperări ale asigurărilor sociale pentru contribuții de 91 mii de euro.

O a doua companie, din sectorul construcțiilor, a fost găsită în aceeași fermă şi a fost sancționată pentru nerespectarea reglementărilor privind siguranța și igiena la locul de muncă, precum și pentru angajarea unui muncitor la negru, cu penalități de câteva mii de euro.

În contextul lanțului de aprovizionare agroalimentară, o altă inspecție a implicat un magazin de fructe cu amănuntul din Fara Sabina, unde a fost găsit un alt muncitor ilegal și sancțiunile au ajuns la suma de 23 de mii de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel