Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Italia. Regiunile cer revenirea la restricţiile DRASTICE din primăvară: "Suntem la un pas de tragedie!"
Regiunile fac presiuni pentru a obține noi măsuri, chiar și drastice, iar guvernul evaluează o reducere a tuturor activităților neesențiale pentru a scădea numărul de infecții din Covid 19.

Infectările de COVID-19 cresc în mod accelerat și Giuseppe Conte a decis, de asemenea, să schimbe ritmul. Alegerea de a aștepta o săptămână pentru a monitoriza situația și efectele măsurilor luate deja în acest moment ar putea provoca întârzieri prea mari în gestionarea situației de urgență.


Un nou Decret ministerial


Primul-ministru în această a doua parte a situației de urgență a condus aripa prudentă și precaută a guvernului, reticentă în a restrânge prea mult regulile antivirus pentru a nu deteriora în continuare economia. Dar acum, numărul persoanelor infectate și internate la terapie intensive alarmează Palazzo Chigi, unde în aceste ore s-a reluat munca pentru noi măsuri de restricționare.

Regiunile presează guvernul și chiar ministrul Roberto Speranza, care a convenit ultimele ordonanțe cu guvernatorii, este mai mult ca oricând convins că regulile trebuie înăsprite.

O decizie finală va fi luată după analizarea ultimelor date din buletinul zilnic și monitorizarea săptămânală, dar tehnicienii de la Palazzo Chigi lucrează deja la un nou Decret ministerial.


De Luca: „La un pas de tragedie”


După starea de alertă decretată de guvernatorul Lombardiei, Attilio Fontana, cererea de blocare totală a fost avansată şi de guvernatorul Campaniei, Vincenzo De Luca:

„Suntem la un pas de tragedie, cerem imediat blocarea: facem ceea ce am făcut în Martie, închidem 30 -40 de zile”, a spus De Luca.

Președintele din Lazio, Nicola Zingaretti, îndeamnă la „evaluarea eficacității măsurilor deja luate”.

 

Ipotezele din teren pentru închidere


Cu o linie deja definită: să pleci de acasă doar la serviciu și să mergi la școală, deși într-o manieră eșalonată.

De fapt, rămâne nevoia de a ușura transportul public, considerat de oamenii de știință ca fiind unul dintre principalii răspânditori ai virusului.

Ipoteza predominantă prevede o închidere la ora 21:00 pe întreg teritoriul național, închiderea sălilor de sport, piscinelor, barurilor, restaurantelor și închiderea magazinelor în weekend.

Dar există alte posibilități care sunt luate în considerare, inclusiv o limitare mai ușoară pentru magazine și un timp de închidere de la ora 22:00.

[citeste si]


Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
3 dec 2020, 20:33
DCMedical.ro
3 dec 2020, 20:19
DCBusiness.ro
3 dec 2020, 23:43
DefenseRomania.ro
3 dec 2020, 20:14
DCBusiness.ro
3 dec 2020, 23:43
DefenseRomania.ro
3 dec 2020, 20:14
DCNews.ro
3 dec 2020, 20:33
DCMedical.ro
3 dec 2020, 20:19
Spectacola.ro
3 dec 2020, 18:10
Spectacola.ro
3 dec 2020, 18:10