Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Patru români, intermediari într-o înșelătorie de 1,5 milioane de euro. Cum au acționat
WhatsApp
Patru români și un cuplu de italieni sunt cercetați pentru că ar fi prejudiciat statul cu 1 milion și jumătate de euro. Ei ar fi obținut ilegal venituri de cetățenie pentru 314 conaționali. 
Foto ILUSTRATIV

314 români au primit venituri din cetățenie fără a avea niciun drept asupra lui. A fost suficient să plătească 25 de euro, o sumă mică, directoarei unui Caf (n.r. - Cadrul comun de Autoevaluare al modului de Funcționare a instituţiilor publice) din Torino, Italia, pentru a putea obține măsura de sprijin, chiar dacă lipseau unele cerințe minime, precum faptul de a locui 10 ani în Italia, dintre care ultimii doi continuu.

Directoarea Caf a fost arestată la domiciliu pentru că a facilitat conaționalilor noștri venitul de cetățenie, cu ajutorul soțului și a celor patru intermediari români, care momentan nu se află în Italia. Cei patru ar fi avut rolul de colecționari, adică aduceau clienți la pentru a-i face să obțină mai ușor venituri de cetățenie.

Români arestați în Italia, după ce au cerut Venit de Cetățenie pentru 9.000 de români. Au încasat ilegal peste 20 de milioane de euro

 

Directoarea Caf ar fi folosit documente și declarații falsificate

 

Ancheta procurorului Giovanni Caspani a fost condusă de agenții Guard di Finanza ai primei Unități Operaționale Metropolitane din Torino, cu colaborarea INPS. Anchetatorii presupun că datorită directoarei Caf au fost plătite în mod necuvenit venituri de 1 milion și 400 de mii de euro. Femeia ar fi folosit documente și declarații falsificate pe care le-a transmis portalului INPS. Ea a răspuns ieri la întrebările judecătorului de instrucție în cadrul interogatoriului de garanție, negând acuzația de corupție care este contestată.

Împotriva femeii s-a dispus și sechestrul preventiv în sumă de 7.850 de euro, sumă considerată profitul presupuselor infracțiuni.

Italia. Cuplu de români, șpagă pentru venitul de cetățenie: Poștărița, „cumpărată” cu haine, parfumuri și dulciuri

 

Vezi și 

 

Italia. Peste un milion de euro, confiscați de la 512 români care au obținut ilegal venitul de cetățenie

 

Guardia di Finanza din Bari a ridicat peste un milion și o sută de mii de euro de la un grup de cetățeni români care au declarat în mod fals că locuiau în Italia pentru a obține venitul de cetățenie. Potrivit anchetatorilor, între anii 2019 și 2020, aceștia ar fi solicitat Agenției de Venituri atribuirea codului fiscal ca să depună Declarația Unică Substituțională (Dsu) pentru a primi certificarea necesară: adică toate documentele necesare pentru a aplica ulterior pentru Venitul de Cetățenie. Cu cererile depuse, cei 512 ar fi primit ilegal peste un milion și o sută de mii de euro. 

Ca reședință, grupul indicase proprietăți dărăpănate sau inexistente, iar în momentul de față sunt cercetați pentru lipsa cerinței de rezidență în Italia de cel puțin zece ani.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel