Publicitate
314 români au primit venituri din cetățenie fără a avea niciun drept asupra lui. A fost suficient să plătească 25 de euro, o sumă mică, directoarei unui Caf (n.r. - Cadrul comun de Autoevaluare al modului de Funcționare a instituţiilor publice) din Torino, Italia, pentru a putea obține măsura de sprijin, chiar dacă lipseau unele cerințe minime, precum faptul de a locui 10 ani în Italia, dintre care ultimii doi continuu.
Directoarea Caf a fost arestată la domiciliu pentru că a facilitat conaționalilor noștri venitul de cetățenie, cu ajutorul soțului și a celor patru intermediari români, care momentan nu se află în Italia. Cei patru ar fi avut rolul de colecționari, adică aduceau clienți la pentru a-i face să obțină mai ușor venituri de cetățenie.
Ancheta procurorului Giovanni Caspani a fost condusă de agenții Guard di Finanza ai primei Unități Operaționale Metropolitane din Torino, cu colaborarea INPS. Anchetatorii presupun că datorită directoarei Caf au fost plătite în mod necuvenit venituri de 1 milion și 400 de mii de euro. Femeia ar fi folosit documente și declarații falsificate pe care le-a transmis portalului INPS. Ea a răspuns ieri la întrebările judecătorului de instrucție în cadrul interogatoriului de garanție, negând acuzația de corupție care este contestată.
Împotriva femeii s-a dispus și sechestrul preventiv în sumă de 7.850 de euro, sumă considerată profitul presupuselor infracțiuni.
Vezi și
Guardia di Finanza din Bari a ridicat peste un milion și o sută de mii de euro de la un grup de cetățeni români care au declarat în mod fals că locuiau în Italia pentru a obține venitul de cetățenie. Potrivit anchetatorilor, între anii 2019 și 2020, aceștia ar fi solicitat Agenției de Venituri atribuirea codului fiscal ca să depună Declarația Unică Substituțională (Dsu) pentru a primi certificarea necesară: adică toate documentele necesare pentru a aplica ulterior pentru Venitul de Cetățenie. Cu cererile depuse, cei 512 ar fi primit ilegal peste un milion și o sută de mii de euro.
Ca reședință, grupul indicase proprietăți dărăpănate sau inexistente, iar în momentul de față sunt cercetați pentru lipsa cerinței de rezidență în Italia de cel puțin zece ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News