Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Pachet de măsuri de 5 miliarde de euro pentru reducerea facturilor la energie
WhatsApp
Italia este pe punctul de a finaliza un pachet de măsuri, în valoare de peste cinci miliarde de euro, destinat reducerii facturilor la energie şi susţinerii companiilor afectate de ultimul val de infecţii cu coronavirus, au declarat pentru Reuters mai mulţi oficiali guvernamentali.

Potrivit surselor, autorităţile de la Roma intenţionează să utilizeze aproximativ 1,5 miliarde de euro din veniturile generate din vânzarea certificatelor de poluare pentru a amortiza o creştere semnificativă a facturilor la energie care a pus multe familii şi afaceri într-o situaţie dificilă.

Printre măsurile pe care Guvernul de la Roma ar urma să le discute luni ar putea să fie inclusă şi o schemă de securitizare destinată reducerii tarifelor pentru serviciile de sistem din facturile la energie. Ministerul Tranziţiei Ecologice a estimat că această măsură ar putea genera economii în valoare de aproximativ 2,5 miliarde de euro.

Alte 1,6 miliarde de euro ar urma să meargă spre sprijinirea sectoarelor turismului, culturii, sportului, textilelor şi divertismentului, unde firmele au fost lovite de înmulţirea cazurilor de infecţie cu COVID-19 în ultimele luni, din cauza variantei Omicron.

Taxă pe profiturile mari ale companiilor energetice



Cu toate acestea, sursele citate de Reuters susţin că o vehiculată taxă pe profiturile mari ale companiilor energetice, generate în contextul preţurilor mari de pe piaţă, nu va face parte din pachetul de măsuri discutat vineri, pentru are nevoie de o analiză mai atentă cu privire la aspectele juridice.

Creşterea preţurilor la energie, declanşată de cererea mare pentru gaze naturale pe măsură ce economiile au ieşit din pandemia de coronavirus, a determinat guvernele din întreaga Europă să introducă măsuri în încercarea de a-i proteja pe consumatori.

Începând din luna iulie 2021 şi până în prezent, autorităţile de la Roma au alocat peste opt miliarde de euro pentru a reduce facturile la energie pentru gospodării şi firme. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel