Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. O profesoară româncă şi-a văzut visul cu ochii: S-a întors la catedră, la una dintre cele mai bune şcoli din Roma: "Îngerii mi-au zâmbit!"
WhatsApp
O profesoară româncă stabilită în Italia şi-a văzut visul îndeplinit de a se întoarce la catedră, chiar la una dintre cele mai bune licee din Roma.
sursa foto: Facebook

"Astăzi îngerii mi-au zâmbit. După 7 ani, m-am întors in clasa de liceu, chiar dacă nu am încetat niciodată să predau, emoția începerii unui parcurs ca profesor de limba engleză într-un liceu lingvistic si clasic de stat,unul dintre liceele renumite ale Romei, m-a devorat....paradoxal, sala de clasă mi-a dat toată energia ei si m-a transpus într-un labirint al îngerilor.

Catedra si copiii sunt îngerii mei protectori, iar cei de la acest liceu sunt într-adevăr îngeri, de la copii, personal didactic, colegi si direcțiunea școlii. Am fost primită cu mult drag si un respect deosebit, fără ca cineva să pună problema naționalității.

M-am întors in timp, vreme de o secundă și mi-am amintit debutul meu în învățământ într-un sat din județul Galați, acum douăzeci de ani...nimic nu s-a schimbat. Lumina din ochii copiilor, forța purificatoare a tablei si a cretei m-au dus din nou în paradis", a scris pe pagina sa Valentina Popa, absolventă de Filologie - limba română / limba engleză la Universitatea Dunărea de Jos Galaţi.

Românca a mai predat la Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie Tecuci şi a fost profesoară de limba engleză la Liceul Bertrand Russell.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel