Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. O agenţie pentru ocuparea forţei de muncă vrea să angajeze 30 de "badante"
WhatsApp
Family Care, Agenția pentru ocuparea forței de muncă a grupului Openjobmetis dedicată satisfacerii cererii și ofertei de locuri de muncă în sectorul îngrijirii familiei, anunță deschiderea unei noi sucursale în Torino, în Via Filippo Turati 43 și începe simultan căutarea și selecția a 30 de îngrijitori (aplicații prin e-mail la adresa [email protected]).

Agenţia de îngrijire a familiei (Family Care) își continuă dezvoltarea în toată țara pentru a răspunde noilor nevoi care au apărut din cauza pandemiei.

Cererea de îngrijire la domiciliu a crescut, de fapt, în ultimele luni, în urma limitelor arătate de modelul RSA.

Citește și: Italia. Ce pedepse riscă îngrijitorii casnici care muncesc la negru şi primesc şomaj în acelaşi timp

În acestă moment, agenţia este prezentă în Bergamo, Bologna, Brescia, Cinisello Balsamo, Florența, Gallarate, Ivrea, Mestre, Milano, Padova, Piacenza, Pordenone, Prato, Varese și Verona.

Pentru anul viitor, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă își confirmă planul de extindere prin prevederea deschiderii de noi sucursale. Printre obiectivele Family Care se numără şi combaterea muncii neregulate, recunoașterea drepturilor la scutiri de impozite și garantarea familiilor un serviciu adecvat și plătit în mod regulat.

 

Cursuri pentru badantele angajate

 

Fenomenul neregulilor din sector ajunge la 60% din total, dacă luăm în considerare numărul îngrijitorilor din Italia cu vârsta peste 65 de ani.

Pregătirea pentru îngrijirea familiei continuă și ea, organizând numeroase cursuri față în față, dar și online dedicate îngrijitorilor de familie. Programul educațional are drept scop asigurarea participanților cu abilități în ceea ce privește îngrijirea și îngrijirea persoanelor cu diferite niveluri de autosuficiență psiho-fizică, de asemenea, în sprijinul membrilor familiei. Modulele de predare oferă o alternanță de noțiuni teoretice și cursuri practice, de la tehnici de sprijin la asistență de bază, comunicare și relație, până la pregătirea mesei pentru pacient prin cursuri de gătit italian.

"Această perioadă de urgență de sănătate - explică Danilo Arcaini, șeful serviciilor de îngrijire a familiei - a făcut și mai evidentă nevoia de a lucra pentru o creștere semnificativă a capacității de îngrijire la domiciliu. Credem că o acoperire pe scară largă a teritoriului și o pregătire de bază solidă pentru îngrijitori sunt condiții indispensabile pentru ca răspunsul la această nevoie să fie satisfăcător și concret. Tot din acest motiv, am prevăzut un plan ambițios pentru deschiderea de noi sucursale în 2021, care ne va permite să fim tot mai aproape de toți cei care au nevoie de asistență la domiciliu", potrivit declaraţiei date pentru avvenire.it.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel