Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Badantă româncă, prinsă cu certificatul altcuiva după ce a coborât din autobuz. Ce a pățit femeia după ce a fost demascată
WhatsApp
O badantă româncă, în vârstă de 50 de ani, a fost prinsă, ieri, de carabinieri după ce a prezentat certificatul covid al altei persoane, în Florence, Toscana, Italia.
Italia. Badantă româncă, prinsă cu certificatul altcuiva după ce a coborât din autobuz. Ce a pățit femeia după ce a fost demascată

După ce a coborât din autobuz, îngrijitoarea româncă de 50 de ani, a arătat agenților permisul verde care era al altei persoane și atestări false privind datele sale personale.

Citește și Italia. Intră în vigoare noul decret cu restricții dure de sărbători: "Nu vom ține cont de ce se întâmplă în Europa"

Numele și datele de pe certificatul verde au condus de fapt la o italiancă. Polițiștii Comisariatului Rifredi i-au cerut imediat explicații doamnei care, după ce s-a încurcat în propriile cuvinte, și-a scos actele, cele reale, confirmând astfel ceea ce fusese deja constatat de polițiști.

Pe lângă plângere, împotriva badantei românce, care nu are certificat verde, s-a aplicat și o amendă.

Vezi și Italia. Un român, prima persoană amendată la Roma pentru lipsa supercertificatului verde în autobuz

 

Italia a extins cerinţa de vaccinare obligatorie împotriva COVID-19 

 

Guvernul italian a extins la sfârşitul lunii noiembrie obligativitatea vaccinării în faţa unui al patrulea val al epidemiei. Angajaţii din domeniul medical, cărora le era cerută din aprilie vaccinarea, vor trebui să primească o doză booster.

În condiţiile în care certificatele de vaccinare au o valabilitate de 9 luni, dozele booster le vor fi necesare şi celorlalţi angajaţi pentru care vaccinarea este obligatorie, cu excepţia persoanelor cărora aceasta le este contraindicată medical.

Cei care nu se conformează obligaţiei de a se vaccina vor avea salariile suspendate şi pot fi amendaţi cu până la 1.000 de euro.

La 6 decembrie, guvernul înăsprise deja restricţiile, excluzându-i pe nevaccinaţi de la majoritatea activităţilor publice. Doar persoanele vaccinate sau care s-au vindecat de COVID-19 au acces în restaurante, săli de cinema, cluburi, stadioane. Aceste măsuri vor rămâne în vigoare până la 15 ianuarie.

Restricţii au fost impuse şi în transportul public şi în hoteluri, unde este necesar aşa-numitul „paşaport verde”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel