Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Amendă usturătoare pentru un român care transporta miei vii: Animalele erau mult prea înghesuite
WhatsApp
Un român a fost amendat de poliție pentru că transporta miei înghesuiți și în stare proastă într-un camion articulat. Iată ce sumă impresionantă a scos din buzunar pentru această greșeală.
Amendă usturătoare pentru un român care transporta miei vii spre Lazio. Animalele erau mult prea înghesuite / Foto: Captură video youtube

Evenimentele au avut loc miercuri dimineață, în jurul orei 12.00. De-a lungul autostrăzii A13 Bologna-Padua, o patrulă a secției Altedo-Malalalbergo a Poliției rutiere, în cadrul controalelor obișnuite organizate de Ministerul de Interne cu ocazia sărbătorilor de Paște, a oprit un camion articulat care transporta animale.

Șoferul, un român în vârstă de 40 de ani, transporta o încărcătură mare de miei cu destinația Lazio. După ce camionul s-a oprit în siguranță la câțiva kilometri de ieșirea de pe autostradă de la Altedo, polițiștii rutieri au observat imediat că mieii din remorcă behăiau puternic și în număr disproporționat de mare față de spațiul disponibil pe remorcă.

 

Român prins de poliție că transporta miei înghesuiți

 

Când agenții de poliție i-au cerut lămuriri, șoferul a dat imediat semne de nervozitate și de îngrijorare la întrebările polițiștilor. Atitudinea bărbatului de naționalitate română a trezit atât de multe suspiciuni încât polițiștii rutieri au decis să investigheze mai departe.

La scurt timp după aceea, a fost chemată în ajutor și o echipă de medici veterinari de la Azienda sanitaria Usl di Bologna. În urma unui control amănunțit, polițiștii și medicii veterinari au putut constata că mieii erau într-adevăr prea înghesuiți și nu aveau suficient spațiu pentru a se mișca din cauza densității mari de animale.

Situația precară în care se aflau animalele din camion a fost de așa natură încât un miel mort a fost găsit în interiorul camionului, iar alți doi au fost găsiți pe moarte.

 

Poliția rutieră l-a amendat pe șoferul camionului

 

Având în vedere acest lucru, șoferul a fost amendat cu o sumă totală de 4600 EUR, încălcând astfel Regulamentul european care reglementează transportul rutier de animale vii.

Ofițerii de la Poliția rutieră din Altedo au dispus, de asemenea, arestarea administrativă a camionului articulat. În săptămânile următoare, poliția rutieră va intensifica și mai mult controalele privind transportul de animale vii, în contextul în care urmează sărbătorile Pascale, conform publicației italiene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel