Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Aeroportul din Catania, închis din cauza erupției vulcanului Etna
WhatsApp
Un nor de fum şi cenuşă emanat de vulcanul Etna a determinat aeroportul din Catania, cel mai important din Sicilia alături de cel din Palermo, să-şi întrerupă traficul luni după-amiaza, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Din cauza activităţii Etnei, spaţiul aerian al aeroportului din Catania este în prezent închis traficului”, a anunţat aeroportul Vincenzo Bellini din Catania pe pagina sa de Facebook. „Niciun avion nu va putea ateriza sau decola”, a precizat sursa citată.

Vulcanul, care domină estul Siciliei şi în special oraşul-port Catania, a format un fluviu de lavă şi un val de fum şi cenuşă care se întinde pe mai bine de 10 km, potrivit Protecţiei Civile din Sicilia.

Cenuşa a căzut pe drumuri, balcoane şi acoperişuri ale unor clădiri din mai multe centre urbane din regiune, printre care Milo şi Acireale, a precizat sursa citată.

Etna, cu o suprafaţă de 1.250 km2 şi care are o altitudine de 3.357 de metri, este cel mai înalt vulcan activ din Europa, cu erupţii frecvente de aproximativ 500.000 de ani.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel