Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Israelul, îngenunchiat de Omicron: Record de infecții. Aproape 72 de mii de cazuri, raportate în ultimele 24 de ore
WhatsApp
Infecțiile COVID, înregistrate de Ministerul Sănătății din Israel au ajuns, ieri, la 71.593 de cazuri, ceea ce este un nou record istoric de la începutul urgenței sanitare. Presiunea asupra instituțiilor sanitare este în creștere.  
Israelul, îngenunchiat de Omicron Record de infecții. Aproape 72 de mii de cazuri, raportate în ultimele 24 de ore

Israelul, una dintre țările fruntașe în lupta împotriva pandemiei COVID, se confruntă și cu un nou val de infecții, cauzate de răspândirea variantei Omicron a virusului Sars-Cov-2.

Ieri infecțiile, înregistrate de Ministerul Sănătății, au ajuns la 71.593, ceea ce constituie un nou record absolut de la începutul urgenței sanitare. În același timp, presiunea asupra unităților sanitare este, de asemenea, în creștere. 

În prezent, sunt 533 de pacienți internați în stare gravă, iar 104 dintre sunt ventilați asistat. În total, ieri, 1.608 de pacienți au fost internați în spitale. 

În prezent, există 393.000 de cazuri active în Israel, în timp ce infecțiile au ajuns la peste 2 milioane de cazuri de la începutul pandemiei. Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, aproximativ 146.000 de copii, de vârstă școlară, sunt în prezent în carantină din cauza infecției COVID, iar alți 142.000 sunt în izolare din cauza contactelor pozitive cu cei bolnavi. Aproape 8.900 de lucrători din sectorul sănătății au fost infectați cu noul coronaviurs, inclusiv 1.209 medici și 2.540 de asistente, relatează fanpage.it.


Vaccinul protejează copiii de infectarea cu Omicron

 


Între timp, un studiu, realizat de Ministerul Sănătății din Israel, a constatat că minorii, vaccinați împotriva noului coronavirus, au jumătate din șansa de a contracta varianta Omicron, în comparație cu minorii nevaccinați.

Studiul, primul de acest gen, a analizat copiii, cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, și a constatat că protecția împotriva tulpinii descoperite la sfârșitul lunii noiembrie, în Africa de Sud, a fost eficientă timp de trei luni.

În special, în perioada 25 decembrie – 16 ianuarie, incidența infecțiilor a fost egală cu 260 de cazuri la 100 de mii de locuitori pe zi pentru cei nevaccinați. Dintre cei vaccinați, însă, a fost puțin peste 120. La cei care au primit și doza de rapel, incidența a fost de 90 de cazuri la 100 de mii de locuitori.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel