Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Israelul a prins cei doi teroriști de la Elad 
WhatsApp
Cei doi suspecţi palestinieni în atentatul comis joia trecută în Elad, centrul Israelului, soldat cu moartea a trei israelieni, au fost arestaţi astăzi, a anunţat duminică poliţia, relatează AFP.
Șoferul ucis de teroriștii de la Elad a lăsat în urma sa șase copii. Familia: „A fost atacat ca în cele mai întunecate vremuri ale masacrului evreilor”

''Cei doi terorişti care au ucis trei civili israelieni în atacul mortal comis în oraşul Elad au fost arestaţi'', au indicat într-un comunicat comun poliţia, armata israeliană şi Shin Bet, serviciile de securitate internă israeliene.

Cei doi suspecţi, identificaţi de poliţia israeliană ca fiind Assaad Youssef Al-Rifai, 19 ani, şi Sobhi Imed Abou Choukeir, 20 de ani, erau urmăriţi de joi seară. Ei au fost găsiţi în apropierea oraşului Elad, se arată în comunicat.

Trei persoane au fost ucise joia trecută într-un atac la Elad, un oraş cu populaţie formată majoritar din evrei ultraortodocşi situat în centrul Israelului, în timp ce această ţară aniversează 74 de ani de la crearea statului evreu, relatează Agerpres. 

SUA au condamnat teribilul atac de la Elad

 

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a condamnat joi "cu vehemenţă" atacul "oribil" care a făcut trei morţi în aceeaşi zi în centrul Israelului, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, notează AFP.

"Este un atac oribil, care a vizat femei şi bărbaţi nevinovaţi, deosebit de odios într-un moment în care Israelul îşi sărbătorea Ziua Independenţei", a declarat secretarul de stat, dând asigurări că Statele Unite sunt "ferm" alături de aliatul lor israelian.

Consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a afirmat, de asemenea, că Statele Unite sunt "îngrozite" de atac.

"Ca întotdeauna, suntem alături de Israel atunci când se confruntă cu această ameninţare teroristă", a adăugat el.

Atacul, care a făcut trei morţi şi patru răniţi, a lovit Elad, situat la periferia Tel Avivului, un oraş cu 50.000 de locuitori, printre care mulţi evrei ultra-ortodocşi.

Poliţia israeliană nu a oferit la respectivul moment detalii despre identitatea atacatorilor şi circumstanţele atacului, comis într-un moment în care Israelul îşi sărbătorea joi cea de-a 74-a aniversare, potrivit calendarului ebraic.

Antony Blinken a discutat în aprilie cu lideri israelieni şi palestinieni pentru a le cere "să pună capăt ciclului de violenţe", după escaladarea observată în special pe Esplanada Moscheilor în Ierusalimul de Est, al treilea loc sfânt al islamului, dar şi cel mai sacru loc al iudaismului sub numele său de Muntele Templului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel