Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Israelul a lansat un atac asupra Iranului, ca răspuns la atacurile iraniene asupra teritoriului său
WhatsApp
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.
Rachete cu rază lungă de acțiune (Foto ilustrativ. Sursa: Wikipedia)

Această informaţie vine în timp ce Iranul a raportat "explozii puternice" în provincia Isfahan (centru) şi după ce Israelul şi-a anunţat intenţia de a răspunde raidurilor iraniene asupra teritoriului său în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Televiziunea de stat iraniană a raportat vineri dimineaţa "explozii puternice" în provincia Isfahan, indicând că nu sunt cunoscute cauzele.

Ulterior, au fost anunţate trei explozii în apropierea unei baze militare şi doborârea unor drone, precum şi faptul că "nu au fost atacuri cu rachete până în prezent".

Agenţia oficială Irna a anunţat că autorităţile iraniene au activat apărarea antiaeriană în mai multe provincii vineri dimineaţa, după informaţii despre cel puţin o explozie în centrul ţării.

Zborurile comerciale au fost suspendate către şi dinspre mai multe aeroporturi, inclusiv Teheran, potrivit agenţiei Mehr, care citează autorităţile aeroportuare.

Iran: ''Nicio pagubă majoră'' raportată după ce s-au auzit explozii, anunţă agenţia Irna

 

Agenţia oficială iraniană IRNA a anunţat vineri că "nicio pagubă majoră" nu a fost raportată după exploziile auzite în zori, informează AFP.

"În urma activării apărării antiaeriene în anumite regiuni ale ţării", "nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă", a relatat agenţia, pe baza informaţiilor transmise de jurnaliştii săi.

IRNA a clarificat că "nu au fost primite informaţii care să indice tiruri ale sistemelor de apărare antirachetă".

În provincia Isfahan (centru), unde au fost auzite explozii, "instalaţiile importante, în special instalaţiile nucleare, sunt complet sigure şi acolo nu au fost raportate accidente", a adăugat IRNA.

Mai mult, secretariatul Consiliului Suprem de Securitate Naţională a negat informaţiile de presă conform cărora acest organism prezidat de preşedintele Republicii Islamice, Ebrahim Raissi, ar fi organizat vineri o întâlnire de urgenţă în urma acestor explozii, potrivit agenţiei Tasnim.

Postul ABC News, care cita un înalt oficial american, a relatat joi seară că Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel