Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Invazie de molii gigantice în Spania: Locuitorii speriați au umplut internetul de poze cu insectele. Explicația specialiștilor
WhatsApp
O creștere neașteptată a moliilor de dimensiuni considerabile a fost observată în casele din Spania în ultimele zile.
Foto: Pozele făcute de locuitori și postate pe X (fostul Twitter) / Sursă: X @Laura_cruzd, @ @maykel_1990

O invazie neobișnuită de molii "gigant" a fost raportată în casele din Madrid, însoțită de o creștere semnificativă a prezenței acestor artropode în ultimele zile. Locuitorii capitalei spaniole au fost martori la apariția unor molii de dimensiuni neobișnuit de mari, care au început să ocupe spațiul din locuințe și să devină subiect de discuție pe rețelele de socializare.

Ce spun specialiștii 

 

Experții susțin că această situație nu este neobișnuită și este asociată cu schimbările climatice din ultimii ani. Jorge Galván, directorul general al Asociației Companiilor de Sănătate a Mediului (Anecpla), a explicat că fenomenul este rezultatul unei creșteri a populației de artropode din cauza modificărilor climatice. Cu toate acestea, autoritățile municipale din Madrid au asigurat publicul că nu există un risc semnificativ pentru sănătatea publică asociat cu această invazie, deoarece molii sunt inofensive.

Prezența lor în case, explică specialiștii, poate fi atribuită unor modele ciclice naturale, iar combatarea lor este relativ simplă. Galván recomandă păstrarea ferestrelor închise și limitarea luminilor din interiorul casei pentru a împiedica intrarea molilor. De asemenea, el subliniază importanța de a încerca să scoți molii din casă fără a le ucide, deoarece acestea nu sunt considerate organisme dăunătoare.

--------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel