Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Inundațiile din Grecia au făcut prima victimă. Din disperare, oamenii se urcă pe acoperișurile caselor
WhatsApp
Inundațiile din Grecia au făcut prăpăd. Autoritățile au anunțat prima victimă. Un bărbat și-a pierdut viața, iar oamenii se urcă pe acoperișurile casei, din disperare.
Inundațiile din Grecia au făcut prima victimă. Oamenii se urcă pe acoperișurile caselor

Un bărbat  de 69 de ani a murit după ce mașina lui a fost luată de ape în insula Evia, transmite Reuters. Pompierii din Grecia sunt în alertă și fac tot posibilul să salveze tot.

Ministerul Apărării Civile a făcut apel la cetățeni să rămână, pe cât posibil, în case.  Din disperare, unii dintre ei s-au urcat pe acoperișurile caselor, pentru a nu fi luați de viitură.

Meteorologii nu au vești deloc bune pentru Grecia. S-au anunțat precipitații abundente în continuare, potrivit sursei citate.

Sunt vizate insulele  Rodos, Kos, Santorini şi Mykonos, dar unele zone din Creta. Ploile s-ar putea opri abia duminică. 

Inundațiile din Grecia au făcut prima victimă. Un bărbat a murit înecat 

 

Toate serviciile de pompieri din Attica sunt în alertă de două zile. Ministerul Apărării Civile a făcut apel la cetățeni să rămână, pe cât posibil, în case. Mulţi dintre cei care s-au încumetat pe străzi au rămas blocaţi din cauza viiturii. Un autobuz abia dacă se mai vedea pe străzile Atenei, relatează Știrile PRO TV. Pasagerii s-au văzut nevoiţi să se ajute unii pe alţii pentru a ajunge într-un loc sigur. Şi în Salonic, oamenii au cerut ajutorul echipelor de intervenţie pentru a-i scoate din mijlocul puhoaielor.

Din cauza inundaţiilor, şcolile sunt închise în Attica, Evia și Halkidiki. Elevii au avut parte de o sperietură zdravănă, când au fost nevoiți să iasă din case.

Și Italia a fost sub ape

 

Furtunile au afectat şi Italia. Viiturile au lovit regiunea Siciliei, în special oraşul Palermo. 

Peste 50 de intervenţii au fost efectuate de pompieri în cazul șoferilor aflați în dificultate din cauza inundațiilor şi a alunecărilor de teren. 

În unele zone, traficul este în continuare închis după ce partea carosabilă s-a surpat şi au apărut cratere imense. De asemea, Germania fost puternic lovită de inundații, la începutul acestei veri.

Mai multe case și culturi agricole au fost distruse. Guvernul a aprobat fonduri de urgență pentru acoperirea pagubelor. Meteorologii spun că aceste inundații sunt efectul încălzirii globale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel