Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Inundațiile au făcut ravagii în Italia. Pompierii au salvat zeci de persoane blocate în case într-o localitate din Avellino - VIDEO
WhatsApp
Pagube uriașe provocate de vreme rea de ieri și până astăzi în localitatea Monteforte Irpino, în provincia Avellino. Pompierii au salvat aproximativ zece persoane, printre care unele cu dizabilități, care erau blocate în casele lor fără a putea ieși.
Inundațiile au făcut ravagii în Italia. Pompierii au salvat zeci de persoane blocate în case într-o localitate din Avellino - VIDEO / Foto: Captură video youtube

În localitatea Monteforte Irpino, un „râu de noroi” a invadat strada principală a orașului după cantitatea incredibilă de precipitații care a căzut în cursul serii. Astfel peste zece persoane nu au putut să evacueze propria locuință, având nevoie de ajutor din partea autorităților.

Conform pompierilor locali, în provincia Avellino au fost efectuate 80 de intervenții din cauza vremii nefavorabile care a lovit Campania, în Benevento, 60, iar în Caserta au fost efectuate 90.

Vremea este încă instabilă, iar probleme nu au luat sfârșit

 

Pompierii s-au luptat și astăzi toată ziua să scoată persoanele blocate în case, să facă față inundațiilor și să îndepărteze crengile copacilor și obiectele nesigure.

Între timp, pagubele continuă să fie numărate în orășelul Monteforte, unde voluntarii și oamenii de la protecția civilă îndepărtează noroiul din grădini și case. Grădinile unor clădiri sunt complet acoperite de noroi.

 

Primarul din Monteforte: "Nimeni nu a fost rănit, aceasta este vestea bună"

 

Primarul din Monteforte, Costantino Giordano, a publicat o lungă postare pe Facebook în care a explicat situația:

„Traversăm ore foarte dificile, din cauza unei ploi puternice și imprevizibile, care chinuie întreaga peninsulă și care astăzi a lovit, printre altele, și comuna noastră, provocând multe neplăceri și pagube. Vestea bună, în această a mia grea provocare pe care o vom înfrunta împreună, cot la cot, este că nu există răniți.

Multă teamă, îngrijorare și chiar furie, vă înțeleg, pentru că și eu sunt din Montefort și trăiesc aceleași emoții. Dar suntem oameni cu mult curaj, determinare și hărnicie și nu vom renunța atât de ușor. Le mulțumesc pompierilor și salvatorilor care au intervenit prompt și eficient. Le mulțumesc tuturor voluntarilor care și-au suflecat mânecile și, între noroi și apă, ne-au ajutat să înlăturăm obstacolele și să ajutăm persoanele aflate în dificultate.

Mulțumesc prefectului de Avellino, Dr. Paola Spena, autorităților militare și forțelor de poliție provinciale care m-au sunat, asigurându-mă de colaborare și ajutor. În acest sens, vă invit să raportați toate dificultățile și problemele cu care vă confruntați în aceste ore, deoarece organizăm o serie de reparații și curățenie a străzilor și cartierelor, începând de mâine dimineață, la primele ore.

Eu, toată administrația municipală și toți angajații, vom continua să lucrăm neîncetat și să monitorizăm situația și în următoarele ore, când este posibil să apară noi fenomene de furtună. În acest sens, vă invit încă o dată să manifestați maximă prudență. Vă îmbrățișez.”, a fost mesajul primarului către comunitatea sa, conform presei italiene.

 

---------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel